Gündem

DEAŞ’ın Kılıçdaroğlu’na Suikast Planı Davası’nda 3 tahliye

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne saldırı planlayan ve Kocaeli ile Kayseri Emniyeti’nin koordinesiyle yakalanarak gözaltına alınan ve ‘DEAŞ terör örgütü üyeliği’ suçundan yargılanan 3’ü tutuklu 11 sanığın Kayseri’deki davasında tutuklu 3 sanık tahliye oldu.

DEAŞ’ın Kılıçdaroğlu’na Suikast Planı Davası’nda 3 tahliye
06-06-2018 18:48

5 Temmuz 2017’de CHP Lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun baÅŸlattığı Adalet yürüyüÅŸüne Kayseri’den kiraladıkları araçla saldırmayı hedefleyen DEAÅž’lı oldukları öne sürülen 6 ÅŸüpheli Kayseri ve Kocaeli Emniyeti’nin koordineli çalışmasıyla yakalanmıştı. Kocaeli’de gözaltına alınan OÄŸuzhan K. ile irtibatlı olduÄŸu tespit edilen 9 kiÅŸi daha gözaltına alındı. Adalet yürüyüÅŸüne saldırı planıyla ilgili gözaltı sayısı 15’e yükselmiÅŸ oldu. Kayseri Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerince toplam 15 ÅŸüpheli gözaltına alındı. Kayseri Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, gözaltına alınan sanıklar OÄŸuzhan K., Ali M., Kaan A. ve Fatih Ö. yönünden soruÅŸturma evrakının tefrik edilerek yetkisizlik kararıyla suç yeri Kocaeli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na gönderdi.
Kayseri Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca Kayseri emiri olarak DEAÅž silahlı terör örgütü tarafından seçilen OÄŸuzhan K.’ya biat ettikleri iddiasıyla ‘DEAÅž terör örgütü üyeliÄŸi’ suçundan tutuklu yargılanan bilgisayarcı Kadir K.(28), öÄŸrenci Abdullah A.(23) ve ÅŸoför Selim Ä°. (32) ile tutuksuz sanıklar tamirci Ahmet K.(31), iÅŸçi Ferhat K.(23), iÅŸsiz Selahattin A.(30), iÅŸçi Ahmet T.(24), memur Seyit K. (47), inÅŸaat iÅŸçisi Burhanettin K.(42) ve OÄŸuzhan K.’nın eÅŸi ev hanımı Ayla K.(36), Emre E. hakkında açılan iddianame Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi .
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci celsesinde tutuklu sanıklar Kadir K., Abdullah A. ve Selim Ä°. ile tutuksuz sanıklar Ahmet K., Selahattin A., Ferhat K. Ahmet T., Seyit K. ve Burhanettin K. ile Emre E. duruÅŸma salonunda hazır bulundu. Tutuksuz sanık Ayla K. ise duruÅŸmaya gelmedi.
Kayseri emiri olarak DEAÅž silahlı terör örgütü tarafından seçilen OÄŸuzhan K. tanık olarak dinlendi. 35 yaşındaki sanık Sesli ve Görüntülü BiliÅŸim Sistemi ile hazır edilen OÄŸuzhan K. ÅŸunları söyledi:
“Beni ilk tutukladıklarında bütün arkadaÅŸlarımı topladılar. Piknik yaptığımız arkadaÅŸları bile topladılar. ArkadaÅŸların terör örgütü ile herhangi bir alakaları yok. Benim de terör örgütü ile alakam yok sadece bir olaya karıştım. Ben kimsenin emiri falan deÄŸilim. DiÄŸer ifademi kabul etmiyorum. Kimse beni emir seçmedi, ben DEAÅž’ın Kayseri sorumlusu deÄŸilim” diye konuÅŸtu.
Tanık olarak dinlenen Ali M. ise, “OÄŸuzhan saçma bir ifade vermiÅŸ, çeliÅŸkilerle dolu bir ifade vermiÅŸ. Ben DEAÅž’ı benimsemedim, ben DEAÅž kelimesini Emniyet’te öÄŸrendim” dedi. Tanık Kaan A. da, “Tamamen iftira, bu OÄŸuzhan’ın nasıl bir adam olduÄŸunu çözemedim” ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti tanıkların dinlenilmesinin ardından duruÅŸmayı eksikliklerin giderilmesi için 12 Eylül’e ertelerken, tanık olarak dinlenen OÄŸuzkan K.’nın ifadesini deÄŸiÅŸtirmesinin ardından tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.
(Åžeref Kahraman/Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER