Bursa

Değirmenönü ve Karapınar’da modern hayata ilk adım

Yıldırım Belediyesi’nin Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinin yanı sıra bölgeye kazandıracağı Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi ilçeye büyük değer katacak.

Değirmenönü ve Karapınar’da modern hayata ilk adım
17-04-2018 18:05

Kentsel dönüÅŸüm çalışmalarıyla Yıldırım’ı plansız yapılaÅŸmadan kurtararak modern ve ideal ÅŸehir kimliÄŸine dönüÅŸtürmeyi hedefleyen Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Ä°smail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Åžahin, Gençlik Hizmetleri Spor Ä°l Müdürü Süleyman Åžahin ve Karapınar Muhtarı Mehmet Çakır ile birlikte DeÄŸirmenönü ve Karapınar mahallelerinde gerçekleÅŸtirilecek kentsel dönüÅŸüm projesinin ve Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi’nin inÅŸa edileceÄŸi bölgede incelemelerde bulundu. 232 hektarlık plana ve uygulama alanı içerisinde yapılacak kentsel dönüÅŸüm çalışmalarıyla birlikte bölge Yıldırım’ın modern hayat alanlarından biri olacak. Plansız ve saÄŸlıksız yapıların yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağı projede 25 adet eÄŸitim alanı, 3 adet saÄŸlık alanı, 10 adet cami ve 2 adet Pazar alanının yanı sıra mevcut 154 bin 772 metrekarelik yeÅŸil alan 306 bin 290 metrekareye çıkacak. GençliÄŸe yapılan yatırımı ülkenin geleceÄŸine yapılan yatırım olarak gören Yıldırım Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılacak bir diÄŸer önemli tesis olan Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi, bünyesinde kütüphane, atölyeler, konferans salonları, sinema salonları, spor alanları ve kapalı otoparklarıyla gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal hayatın içerisinde yer almasına katkı saÄŸlayacak.
Yıldırım’da uzun yıllardır gerçekleÅŸen plansız yapılaÅŸmaya son vereceklerini vurgulayan Edebali, “Yıldırım’da son otuz, kırk yıldır hiçbir planlama ilkesine uyulmayan düzensiz bir yapılaÅŸma vardı. Yıldırım Belediyesi’nde göreve geldiÄŸimiz ilk andan itibaren çalışmalara baÅŸlayarak ÅŸehrimizin geleceÄŸini kurtarmak adına standartları yüksek bir planlama yaptık. GeniÅŸ yolları, sosyal donatı alanları, yeni saÄŸlık ve eÄŸitim alanlarıyla deÄŸerlerimize, kültürümüze,mimari anlayışımıza uygun yeni bir tasarımla DeÄŸirmenönü ve Karapınar mahallelerinin planlarını oluÅŸturduk. Bu bölge, planladığımız kentsel dönüÅŸüm çalışması ile birlikte ticari açıdan da kendi ayakları üzerinde durabilen, yaÅŸayabilen bir alan olacak. Fiziki ve sosyal dönüÅŸümü bir arada gerçekleÅŸtirerek dönüÅŸümün her alanda tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.
Åžehrin ihtiyacı olan sosyal donatı alanlarını inÅŸa etmeyi kentsel dönüÅŸümde fiziki dönüÅŸümün tamamlayıcı unsuru olarak gördüklerinin altını çizen BaÅŸkan Edebali, “Kentsel dönüÅŸüm çalışmasının yanında bölgenin deÄŸerini daha da artırabilmek için Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Åžahin’in de destekleriyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber inÅŸasına baÅŸladığımız Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi’ni ilçemize kazandırarak insanları hayata daha iyi hazırlayacağız. Toplam 5 bin 246 metrekare inÅŸaat alanına sahip tesisimiz bünyesinde fitness salonu, kütüphane, zeka oyunları, bilgisayar derslikleri, el sanatları dersliÄŸi, yemek dersliÄŸi, müzik ve folklor dersliÄŸi, çok amaçlı salonlar ve idari birimler yer alacak. Bu merkezimiz hem Karapınar Mahallemize, hem DeÄŸirmenönü Mahallemize hem de Yıldırım’a deÄŸer katacak. Bu önemli yatırımları ilçemize kazandırma hususunda ilk günden itibaren bizlerin yanında olarak desteklerini hissettiren Milletvekilimiz Hüseyin Åžahin’e teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.
“Edebali Yıldırım’ın çehresini deÄŸiÅŸtiriyor”
Yıldırım’ın çehresini deÄŸiÅŸtirmek için durmaksızın çalışan BaÅŸkan Ä°smail Hakkı Edebali ile birlikte gayret sarfettiklerini dile getiren Milletvekili Hüseyin Åžahin, “2012 yılında CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın BaÅŸbakanlığı döneminde çıkarılan Kentsel DönüÅŸüm Yasası ile Türkiye’nin geleceÄŸini ÅŸekillendirecek çalışmalara zemin hazırladık. BaÅŸkanımız Ä°smail Hakkı Edebali de var gücüyle kanunun kendisine verdiÄŸi yetkileri kullanarak Yıldırım’ın yarınlarına yatırım yapıyor. Bizler de Ankara’dan bu hizmetlerin Yıldırım’a aktarılması konusunda büyük emek ve destek veriyoruz. BaÅŸkanımızın,kentsel dönüÅŸüm çalışmalarının yanında DeÄŸimenönü ve Karapınar mahallelerine inÅŸa edilecek gençlik merkezi ile gençlerimizin sportif ve kültürel açıdan daha donanımlı bir ÅŸekilde yetiÅŸmelerini saÄŸlamak adına talebi vardı. Ä°lk adım atılmasıyla birlikte DeÄŸirmenönü ve Karapınar mahallelerine inÅŸa edilecek kentsel dönüÅŸüm projesinin ve gençlik merkezinin ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Ä°l Müdürü Süleyman Åžahin ise bölgeye kazandırılacak merkezin sadece Yıldırım’a deÄŸil Bursa’ya deÄŸer katacağını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER