Gündem

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

68 kuşağının gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idamlarının 49. yılında Ankara’daki mezarları başında anıldı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı
07-05-2021 11:50

CHP Ankara İl Başkanlığı ve Çankaya İlçe Başkanlığı üyelerinden oluşan grup, anma etkinliği öncesinde Karşıyaka Mezarlığı önünde toplandı. Pandemi tedbirleri nedeniyle mezarlıklar müdürlüğünce ziyarete kapalı olan bölgeye girmek için yetkililerle görüşen grup üyeleri, gerekli izinlerin alınmasının ardından Gezmiş ve arkadaşlarının fotoğraflarının bulunduğu pankartla  mezarların önünde saygı duruşunda bulundu. Grup üyeleri, daha sonra Gezmiş ve arkadaşlarının mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı. Törene bazı CHP’li milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcileri de katıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cesaretle attıkları son adımda ‘Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’ diye haykıran, bu ülkenin vatansever evlatlarını; Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan’ı saygı ve hasretle anıyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER