Bursa

DEVA Bursa’da Serkan Özgöz milletvekili aday adaylığını açıkladı

DEVA Partisi Bursa il binasında düzenlenen basın toplantısında eski İl Başkanı Serkan Özgöz 28. Dönem milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

DEVA Bursa’da Serkan Özgöz milletvekili aday adaylığını açıkladı
23-03-2023 17:40
23-03-2023 17:43
BURSA

 H. Gül KOLAYLI

İl ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı basın toplantısında Serkan Özgöz  “Dün, bugün ve yarın” olarak üç bölümden oluşan bir konuşma gerçekleştirdi.

Özgöz konuşmasında 15 Ağustos 2020 sürecinde kurucu İl Başkanlığı dönemini paylaşarak “Bursa’yı en iyi temsil edilecek il ve 17 ilçe teşkilatımızı birlikte oluşturduk. Fiziki kuruluşlarını, idari kuruluşlarını sorumluluk ve gayretle birlikte tamamladık. Nasıl olacak dediğimiz işleri başarı ile tamamladık. Nasıl yaparız dediğimiz külfetlerin altından kalktık. Sayın Genel Başkanımızı Ali Babacan’ı 7 kez , tüm Genel Başkan Yardımcılarımızı, Kurucularımızı onlarca kez Bursa’mızda ağırladık. Tüm il teşkilatlarımızla 3 yılda on binlerce faaliyeti birlikte gerçekleştirdik, on bine yakın üyeyi birlikte yaptık. Sizlerin gayreti ile partimizi 3 yıl gibi kısa bir sürede, yaptıklarımızla ve sizlerin gayreti ile gurur duyduğum çok iyi bir noktaya getirdik” dedi.

“Bugün yeni bir sorumluluğa talibiz” diyen Serkan Özgöz “Çocukluğu Ebuishak Mahallesi’nde, Kamberler’de, Elmasbahçeler’de, Meydancık’ta Kayıhan’da, Okçular’da, Resulzade İş Hanı’nda, Çancılar’da, Reyhan’da, Zafer Mahallesinde, Telin altında, Balıklı’da, geçmiş bir arkadaşınız olarak bugün yeni bir sorumluluğa talibiz” şeklinde konuştu.

‘GENÇLERİN YARININA TALİBİZ’

Gençlerin yarınlarına talip olduklarını bildiren Serkan Özgöz, her gencin meslek sahibi olup çalışmasına, üreten Türkiye’yi inşa etmeye talip olduklarını belirtti.

Özgöz “Bugün şehrin doğusunda kötü standartlarda yaşayıp batısında çalışan, her gün Bursaray’da balık istifi seyahat etmek zorunda olan, bu şehrin 24 sanayi bölgesinde 3 vardiya ter döken, etin kilosu, kıymanın gramı, çocuk bezinin paketi ile kafayı bozmuş, temel ihtiyaçların bile kendisine lüks olarak dayatıldığı işçilerimiz, tek derdi sadece insanca yaşamak olan yüzbinler var. Aldığı ücretler enflasyon karşısında erimiş, her gün fakirleşen kendisine artık orta direk diyemeyen yüzbinler var” diye konuştu.

HAYAT PAHALILIĞI

Hayat pahalılığına atıfta bulunan Özgöz “Biz hayat pahalılığını bitirmeye , alım gücünü yeniden yükseltmeye , orta direği yeniden nefes aldırmaya talibiz. Bugün bu verimli topraklarda 50 dönüm yer ekip aylarca işçilik yapıp zarar eden, gittikçe batan çiftçi amcalar var. Ata toprağından umudu kesip şehirde pres altında işçilik yapan yüzbinler var. Sattığı süt para yapmadığı için ineğini kesip işi bırakan hayvancı aileler/işletmeler var. Bugün bu sanayi şehrinde, alnının akıyla kazandığı dövizi bile elinde tutamayıp zorla bozdurmak zorunda olan, vergisini ödese bile vergi dairesinin sopasını her daim üstünde hisseden , hakkı olan dürüst işleri bile rüşvet vermeden , adamını bulmadan yaptıramayan, ticaret odasından , iktidar uzantılı çıkar gruplarının dağıttığı sanayi arazilerinden haberi bile olamayan, fikri sorulmayan, ileride fabrika yaparım diye aldığı arazi kamulaştırılıp avucunu yalayan, Çataltepe’de KOTİYAK’ta umutlarını tüketen Kobiler, sanayiciler var” şeklinde konuştu.

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ’

Serkan Özgöz basın özgürlüğüne de değinerek şunları söyledi:

“Bugün bu şehirde gördüğü haksızlığı dile getiremeyen, emeğinin karşılığını alamayan, mesleki güvencesi olmayan, hayat standardını mesleğini doğru ve dürüst yaptığı için karşılayamayan, her daim belediyelerin reklam bütçeleri ile sıkıştırılan, patron baskısı ile sözleri düğümlenen basın ve medya mensupları var. Biz basın mensuplarının mesleğini özgürce yapabilmesine, insanca standartlarda sadece mesleğini yaparak yaşam kurabilmesine, baskıdan kurtulmasına talibiz.”

“Biz bu ülkede yeniden hortlayan yolsuzluğu, yasakları ve yoksulluğu bitirmeye talibiz” diyen Serkan Özgöz sözlerini şöyle noktaladı:

“Biz bugün bu şehirde günde 5 vakitte, Cuma namazlarında, vakitsiz dertler ile kılınan namazlarda elleri semaya kalkan anne babaların dualarından dertleri çıkartıp şükürlerle doldurmaya talibiz. Bugün huzurunuzda büyük bir gururla Bursa Kurucu İl Başkanlığı görevimi tamamladığımı ve Demokrasi ve Atılım Partisi 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığımı bugün sizlerle paylaştığım bu düşüncelerle ilan ettiğimi tüm kamuoyuna saygıyla duyururum.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER