Gündem

Dışişleri'nden AB'ye tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize yönelik tavrı üzerinden AB'ye tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "AB'nin Hollanda'nın arkasında durması vahimdir" denildi.

Dışişleri'nden AB'ye tepki!
14-03-2017 12:36

Dışişleri Bakanlığı'ndan Hollanda ile yaşanan diplomatik krize yönelik açıklama geldi.

Açıklamanın hedefinde bu kez Avrupa Birliği vardı.

"AB'nin Hollanda'nın arkasında durması vahimdir" denilen açıklamada, 'AB'nin basiretsiz açıklamaları bir değer taşımadığı belirtildi.

Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemişti.

Dışişleri Bakanlığı da halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmemesini istemişti.

Rotterdam'da Başkonsolosluğuna geçmesine müsaade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alınmıştı.

Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, vinçli çekici getirip aracı zorla çekme girişiminde bulunmuştu.

Aracın kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla polis ****uyla Almanya'ya götürülmüştü.

Hollanda güvenlik güçleri, Kaya'ya destek vermek için gelen binlerce Türk vatandaşını dağıtmak için polis köpekleri ve atlı polisleri kullanarak sert şekilde müdahale etmişti.

Yaşanan gerilimle ilgili açıklama yapan AB Yüksek Temsilcisi Mogherini ve AB Komiseri Hahn, "Türkiye ve bazı AB üyesi ülkeler arasında son günlerde yaşanan tansiyonun ardından, konunun daha fazla tırmandırılmasından kaçınmak ve durumun sakinleşmesi için yollar bulmak gerekmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER