Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Ramazan Bayramı mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bayramın barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hakim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olması temennisinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Ramazan Bayramı mesajı
14-06-2018 13:58

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Ali ErbaÅŸ, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. ErbaÅŸ’ın yayımladığı mesaj ÅŸöyle: 
“Rahmet, bereket ve arınma mevsimi ramazan ayının ardından barış, kardeÅŸlik ve esenlik rüzgarlarının dalga dalga yayılarak bütün hayatı kuÅŸatacağı Ramazan Bayramı’na giriyoruz. Bayram, bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eÄŸiten müminlere ramazan-ı ÅŸerif’in en güzel armaÄŸanıdır. Bayram, kardeÅŸine tebessüm etmeyi sadaka bilen peygamber ahlakının müntesiplerine, yeryüzündeki olanca kötülüÄŸe karşılık, kardeÅŸlik ve muhabbeti bütün aleme yaymak için büyük bir umut ve azimle çalışan iyilik erlerine, alemlerin Rabbinden bir hediye ve rahmet vesilesidir. Bayramları anlamlı kılan, can taşıyan her varlığın bu iyilik ve güzellik ikliminden en güzel ÅŸekilde istifade etmesidir. Dolayısıyla acı, hüzün ve gözyaşının kuÅŸattığı dünyamızda, bütün müminler olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaÅŸamak adına birlik-beraberliÄŸimizi, kardeÅŸlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediÄŸi en önemli görev olmalıdır. Bu vesileyle, öncelikle anne babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komÅŸularımızı ziyaret ederek onların gönlünü alalım. Bilhassa bayram yapamayanların bayramı olmaya çalışalım. Sevgi ve merhamete muhtaç; yetim, öksüz, garip, hasta, yaÅŸlı ve kimsesizlerin sevinci olalım. KardeÅŸlerimiz arasındaki kırgınlıkları ve küskünlükleri bertaraf edelim. Çocuklarımızı da bayramın coÅŸkusuyla buluÅŸturarak onların zihinlerinde güzel hatıralar oluÅŸturalım. Ramazan’da elde ettiÄŸimiz kazanımları ve güzellikleri bayram sonrasına da taşıyarak rahmet ve bereket iklimini yaÅŸamaya devam edelim. Bu duygu ve düÅŸüncelerle, bayramların bayram gibi yaÅŸandığı, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hakim olduÄŸu bir dünyanın inÅŸasına vesile olması, saÄŸlık ve afiyet içinde nice bayramlara eriÅŸmemiz temennisiyle; aziz milletimizin ve tüm Ä°slam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.” 
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER