AsayiÅŸ

Dolandırıcıların hedefinde bu kez 14 yaşındaki kız vardı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da telefonla kendisini polis olarak tanıtıp 14 yaşındaki kızın üzerinde oyun oynayan dolandırıcılar, ailenin 30 bin TL değerindeki altınlarını alıp kayıplara karıştı.

Dolandırıcıların hedefinde bu kez 14 yaşındaki kız vardı
02-10-2017 13:08

Bu kez de telefon dolandırıcıların hedefi GaziosmanpaÅŸa’da yaÅŸayan Karalı ailesi oldu. GeçtiÄŸimiz PerÅŸembe günü evin 14 yaşındaki kızı evde yalnız olduÄŸu sırada telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan bir kiÅŸi, bir kuyumcuda soygun olduÄŸunu ve babasının kimliÄŸinin kuyumcuda bulunduÄŸunu söyledi. Babasının polislerin elinde olduÄŸunu ve dayak yediÄŸini söyleyen dolandırıcılar, küçük kızdan evde bulunan altınları kuyumcudakilerle karşılaÅŸtırmak için istediler. Küçük kızın tedirgin olması üzerine dolandırıcılar evde bulunanların kimlik bilgilerini söyleyerek kızı inandırmaya çalıştılar. Yaklaşık 2 saat süren telefon konuÅŸmasının ardından ikna olan küçük kız 30 bin TL deÄŸerindeki altınları dolandırıcılara teslim etti. Altınları alan dolandırıcılar kayıplara karışırken, olaydan sonra eve gelen baba Yusuf Karalı ise durumu polislere bildirdi.

Yapılan telefon konuÅŸmasında ikna olan küçük kızdan dolandırıcılar, evde bulunan altınları poÅŸete koymasını istedi. Daha sonra ise eve geleceÄŸini söyleyen dolandırıcılar, kapıya geldiklerinde ‘Bayrak’ diyeceÄŸini küçük kızın da ‘Vatan’ diyerek altınları teslim etmesini istedi. Yaklaşık 2 saat süren konuÅŸma sonrasında eve gelen dolandırıcılar parolayı söyleyip altınları alarak kayıplara karıştı.

Küçük kızı ikna ettikten sonra altınları almak için eve gelen dolandırıcı, bina giriÅŸindeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Eve doÄŸru yürüyen dolandırıcının rahat bir ÅŸekilde elini kolunu sallayarak binaya girmesi dikkat çekti.

“BU BÄ°LGÄ°LERÄ°N KOLAY KOLAY DOLANDIRICI ÇETELERÄ°NÄ°N ELLERÄ°NE GEÇMEMESÄ° LAZIM”

Bu bilgilerin dolandırıcı çetelerinin ellerine geçmemesi gerektiÄŸini söyleyen Baba Yusuf Karalı, “Benim çocuÄŸuma bizim kimlik numaralarımız 88 yılında Ä°zmir’de oturduÄŸumuz. Sonra çocuÄŸun Fatih Ä°mam Hatip Ortaokulunda okuduÄŸu bunlar bu bilgileri nereden kopyalayıp nasıl alıyorlar. Bunları bu olaylarda kullanıyorlar doÄŸruymuÅŸ gibi kendilerini sahte polis olarak gösteriyorlar. Böylece tuzaklara gelerek dolandırıcılık yapıyorlar. Bilgilerimi sanki benim ailemden biriymiÅŸ gibi bütün her ÅŸeyimizi biliyorlar. Bunun üzerinde durulmasını istiyorum. Bu da çok sık yaÅŸanıyor Türkiye genelinde kopyalama olayı gibi internetteki hackerlardan mı düÅŸürülüyorlar neden veriyor, bir türlü bunu ben çözemedim. Bizde bunun bulunmasını istiyoruz. Bu bilgiler bunların ellerine nereden geçiyor. Bu bilgilerin kolay kolay dolandırıcı çetelerinin ellerine geçmemesi ve vatandaÅŸlarında canını yakmamaları gerekiyor. Bunun üzerine gidilmesini istiyorum” dedi.

“BEN ‘BAYRAK’ DÄ°YECEĞİM SEN ‘VATAN’ DÄ°YECEKSÄ°N”

Olayda küçük kızın telefonda neler konuÅŸtuÄŸunu anlatan Emrah Usta, “14 yaşında olan küçük baldızıma saat 10.00 civarlarında telefon açıyorlar. YeÅŸilpınar’da kuyumcu soyuldu babanızın kimliÄŸi kuyumcuya düÅŸtü babanızın kimliÄŸi bizim elimizde diyorlar. Evinizdeki altınlarla kuyumcudaki altınları karşılaÅŸtıracağız diyorlar. Böyle telefonda iki saat bir konuÅŸma oluyor. Baban elimizde ve biz polisiz diyerek oyalıyorlar. Babanı polisler ÅŸuanda dövüyorlar diyorlar. Babanı sen kurtaracaksın diyorlar. Telefonda baya bir konuÅŸma olduktan sonra buraya geliyorlar ben ‘Bayrak’ diyeceÄŸim sen ‘Vatan’ diyeceksin diyorlar. Kayınbabam, kayınvalidemin TC’sini falan her ÅŸeyini biliyor bu kiÅŸiler. Ä°zmir’de oturduklarını da biliyorlar. Sivil polisler evinizin her tarafını sardı diyorlar” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“POÅžETÄ°N Ä°ÇERÄ°SÄ°NDE YAKLAÅžIK 30 BÄ°N TL DEÄžERÄ°NDE ALTINIMIZ VARDI”

PoÅŸetin içerisinde yaklaşık 30 bin TL deÄŸerinde altınları olduÄŸunu söyleyen Emrah Usta, ”Baldızım ÅŸüpheleniyor. Siz polis misiniz ben nereden anlayacağım sizin polis olduÄŸunuzu diyor. O anda biz gazi karakolundan arıyoruz diyorlar. 155’i arayın diyorlar. Telefonu kapatmadan 155’i tıkla diyor. 155’i tıklıyor. Gazi Karakolu bizim polisimiz korkulacak bir ÅŸey yok diyor. Size yardım etmeye geldiler diye öyle ikna etmeye çalışıyor. Daha sonra buraya geliyorlar ve parolayı söyleyerek poÅŸeti alıp gidiyorlar. PoÅŸetin içerisinde yaklaşık 30 bin TL deÄŸerinde altınımız vardı. Güvenlik kamarasından aldım ben görüntülerini ÅŸikayetçi olup polislerimize ifademizi de verdik. Her ÅŸeyimizi anlattık” diye konuÅŸtu.

(Alper Korkmaz / Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER