Gündem

Emekli Prof. Necmettin Tozlu koronavirüsten yaşamını yitirdi

Türkiye’de felsefe alanında tanınan isim Prof. Dr. Necmettin Tozlu koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti.

Emekli Prof. Necmettin Tozlu koronavirüsten yaşamını yitirdi
28-02-2022 14:33

Bayburt Üniversitesinde EÄŸitim Fakültesi Dekanlığı, Rektör Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerinde bulunan ve emekli olan, Türkiye'de felsefe alanında tanınan isim 4 çocuk babası Prof. Dr. Necmettin Tozlu Covid-19 tedavisi gördüÄŸü Sakarya’da hayatını kaybetti.

Tozlu'nun cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Bayburt Üniversitesi Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından vasiyeti gereÄŸi Bayburt'ta topraÄŸa verilecek.

PROF. DR. NECMETTÄ°N TOZLU KÄ°MDÄ°R?

1945 yılında GümüÅŸhane'nin KocayokuÅŸ köyünde dünyaya gelen Tozlu, Ä°lkokulu Kale'de, orta ve lise eÄŸitimini GümüÅŸhane'de bitirdikten sonra, Ankara Yüksek ÖÄŸretmen Okulu EÄŸitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne Pedagoji Asistanı olarak girdi. Ä°smail Hakkı BaltacıoÄŸlu'nun EÄŸitim Sistemi Üzerindeki araÅŸtırmasıyla doktorasını verdi. Michigan Üniversitesinde araÅŸtırma ve incelemelerde bulundu. EÄŸitim Felsefesi Anabilim Dalında Doçent unvanını aldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi EÄŸitim Bilimleri Bölümü BaÅŸkanı ve aynı üniversitede ProfesörlüÄŸe yükseldi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi EÄŸitim Bilimleri Bölüm BaÅŸkanı olarak görev yaptı.

“EÄŸitime GiriÅŸ”, “EÄŸitim Felsefesi”, “Kültür ve EÄŸitim Tarihimizde Yabancı Okullar”, “Orta ÖÄŸrenimde ÖÄŸrenci BaÅŸarısının DeÄŸerlendirilmesi”, “EÄŸitim Problemlerimiz Üzerinde DüÅŸünceler” konularında eserler yazdı.

Bayburt Üniversitesinde EÄŸitim Fakültesi Dekanlığı, Rektör Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerinde bulunduktan sonra emekli olan 4 çocuk babası Tozlu iyi derecede Ä°ngilizce biliyordu. (Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER