AsayiÅŸ

Emniyet Müdürlüğü’nün 7’nci katından atladı

 Emniyet Müdürlüğü’nün 7’nci katından atladı
18-11-2020 13:40

Ölmeden dava bitsin

 
‘Silahlı gasp’ suçlaması ile 29 Mart 2010’da gözaltına alınan Erhan Turan, ÅžiÅŸli Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü’nün 7’nci katından atladı. Açılan tazminat davası halen bir sonuca baÄŸlanmayınca Turan Ailesi’nin avukatı Danıştay’a dilekçe gönderdi. Dilekçede “Merhumun anne ve babası olan davacılar, yaÅŸlanmış olup hayatta iken davanın sonuçlanmasını arzu etmektedirler” denildi.
Ä°stanbul ÅžiÅŸli’de 28 Mart 2010’da yapılan soygundan bir gün sonra ‘silahlı gasp’ suçlaması ile gözaltına alınan Erhan Turan (23), ÅžiÅŸli Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü’nde nezarethaneye götürülürken, koridorda açık olan pencereye tırmanarak 7’inci kattan atladı. Erhan Turan’ın ölümüne iliÅŸkin hakkında dava açılan polis memuru S.L., 19 Nisan 2011’de ‘görevi ihmal’ suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. S.L. hakkındaki hükmün açıklanması geri bırakıldı. Turan’ın hayatını kaybetmesinde Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’nın hizmet kusuru bulunduÄŸunu öne süren Ailesi, 400 bin TL’lik tazminat davası açtı. Mahkeme, Turan’ın pencereden kendi irade ve isteÄŸi ile atladığını belirterek davanın reddine karar verdi. Ä°tiraz üzerine Danıştay 10’uncu Dairesi, olayda hizmet kusurunun bulunduÄŸuna dikkat çekerek, davanın reddine iliÅŸkin kararı bozdu. Dosyayı yeniden ele alan Ä°stanbul 1’inci Ä°dare Mahkemesi, 27 Kasım 2018’de Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’nı 177 bin 795 TL tazminata hükmetti.

BAKANLIK BÖYLE Ä°TÄ°RAZ ETTÄ°

 
Karara itiraz eden Ä°çiÅŸleri Bakanlığı avukatları Danıştay’a gönderilen dilekçede, “Emekli olan ya da çalışan bir kimseye ayrıca maddi tazminat verilmesi, sebepsiz zenginleÅŸmenin önünü açacaktır” denildi. Ä°tirazın deÄŸerlendirilmesi için dosya Danıştay’a gönderildi. Danıştay’ın yaklaşık 2 yıldır dosyayı inceleyip sonuçlandırmaması üzerine Turan Ailesinin avukatı Oktay Süleyman Öztürk’ün gönderdiÄŸi dilekçede “Merhumun anne ve babası olan davacılar, bu dava sürecinde yaÅŸlanmış olup hayatta iken davanın sonuçlanmasını arzu etmektedirler. Dosyanın ivedilikle incelenerek onaylanmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER