Dünya

Erdoğan Kırgızistan’da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyarette bulunmak ve Türk Konseyi 6. Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbeko tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan Kırgızistan’da resmi törenle karşılandı
01-09-2018 18:53

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan resmi ziyarette bulunmak ve Türk Konseyi 6. Zirvesi’ne katılmak üzere geldiÄŸi baÅŸkent BiÅŸkek’te Manas Uluslararası Havalimanı’nda Kırgızistan CumhurbaÅŸkanı Sooronbay Ceenbeko tarafından resmi törenle karşılandı. 1-3 Eylül 2018 tarihleri arasında Kırgızistan’da temaslarını sürdürecek olan ErdoÄŸan, BiÅŸkek’te Kırgızistan CumhurbaÅŸkanı Sooronbay Ceenbeko ile baÅŸ baÅŸa ve heyetler arası görüÅŸmelerde bulunacak. ErdoÄŸan’a eÅŸi Emine ErdoÄŸan, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar eÅŸlik etti.
Türkiye-Kırgızistan Yüksek Düzeyli Stratejik Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi’nin 4. toplantısına da katılacak olan ErdoÄŸan görüÅŸmelerde, Kırgızistan’daki FETÖ varlığı ile mücadele edilmesi de dahil olmak üzere, ikili ve bölgesel geliÅŸmelere iliÅŸkin görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunacak. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Kırgızistan ziyaretinin ikinci bölümünde, Issık-Göl bölgesindeki Çolpan-Ata ÅŸehrinde düzenlenecek 3. Dünya Göçebe Oyunları’nın açılış töreni ile Türk Konseyi 6. Zirvesi’ne iÅŸtirak edecek.
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER