Siyaset

Erdoğan vatandaşın ne kadar dolar bozdurduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de süt üretim tesisi açılışında yaptığı konuşmada "Ülkemize yönelik saldırılar sürüyor. Türkiye’nin önü kesilmeye çalışıyorlar. Ülkemizde ekonomik baskı uygulamaya çalıştılar. Yastığınızın altında ne kadar dolar varsa Türk lirasına çevirin dedik. Sağolsun milletimiz 2 milyar doları Türk lirasına çevirdi" dedi.

Erdoğan vatandaşın ne kadar dolar bozdurduğunu açıkladı
23-12-2016 22:12

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Ä°zmir Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 bin metrekare alana kurulan SütaÅŸ Entegre Tesisi’nin açılışını yaptı. Yıllık 100 bin ton süt iÅŸlenmesi ve 500 ton yem üretilmesinin hedeflendiÄŸi yatırımın açılışında konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “850 kiÅŸiye istihdam oluÅŸturan tesis süt, yem ve geri dönüÅŸüm gübre üretimlerinden oluÅŸan bir entegre tesisi. Yaklaşık 8 bin aileye düzenli gelir imkanı saÄŸlayacak. Bu tesisle aynı zamanda üniversite öÄŸrenciler için eÄŸitim merkezi bulunuyor olmasını çok önemli buluyorum. Türkiye’nin asıl meselesi yatırımdır, istihdamdır” dedi.

Terör olaylarına deÄŸinen ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

“Milletimizin demokrasisine, özgürlüÄŸüne bayrağına, devletine, toprağına göz dikilmesine izin vermeyeceÄŸini tarihimizin her döneminde olduÄŸu gibi son yıllarda olduÄŸu gibi sayısız kez ortaya koymuÅŸtur. Güvenlik güçlerimiz Suriye’de PYD, DEAÅž’la ülke içinde FETÖ, PKK, DEAÅž ile yoÄŸun mücadele içindedir. Milletimizin güvenlik güçlerine hükümetimize desteÄŸinin tam olduÄŸunu görüyoruz. O yüzden bu millet büyük ve yüce bir millettir. Tek millet diyorum, 80 milyon hepimiz Türkü, Kürdü, Lazı, BoÅŸnak’ı ayrım yok. Tek millet. Ä°ki, tek bayrak. Rengi ÅŸehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Kimseye, ÅŸurada, burada paçavraları bizim bayrağımızla eÅŸ bir bayrak olarak karşımıza çıkarmasın. Tek bayrağımız var. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eÄŸer uÄŸrunda ölen varsa vatandır. Bir bayrağın bayrak olabilmesi için uÄŸrunda kan veren ÅŸehitlerinin gazilerinin olması gerekiyor. Bizim için bayrak böyledir. Üçüncüsü tek vatan. Bu toprağın uÄŸrunda biz çok ÅŸehitler verdik. 780 bin kilometre kare. Kimse operasyon düÅŸünmesin bu topraklar üzerinde bedelini ağır öder. 4, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden baÅŸka bizim devletimiz yok. Paralel devletmiÅŸ, ÅŸu devletmiÅŸ bu devletmiÅŸ asla. Böyle bir giriÅŸimde bulunanlar da bunun bedelini ağır ödediler, ödeyecekler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mücadelesi tek bir alanla sınırlı deÄŸildir. Topyekün bir mücadele yürütüyoruz. Ülkemize yönelik saldırılar sürüyor. Türkiye’nin önü kesilmeye çalışıyorlar. Ülkemizde ekonomik baskı uygulamaya çalıştılar. Yastığınızın altında ne kadar dolar varsa Türk lirasına çevirin dedik. SaÄŸolsun milletimiz 2 milyar doları Türk lirasına çevirdi. Kendi sorumluluk alanımızla mücadeleye katılmak zorundayız. Ä°ÅŸçi, en iyi ÅŸekilde çalışacak, çiftçi tarlasında en iyi ürünü üretecek, iÅŸ adamlarımız üretimi istihdamı arttıracak. Bankalarımız iÅŸ verene, giriÅŸimciye uygun faizli kredi saÄŸlayacak. Yüksek faiz oranlarıyla iÅŸ verenin karşısına dikilirsen yatırımcı nasıl alacak ve yatırım yapacak. Åžehitlerimize gazilerimize vefa borcunun ödemesinin en güze yolu budur. “

“ANADOLU’DA HALA 10-15 DÖNÜMLÜK TARLALARDA ÜRETÄ°MÄ° YETERLÄ° GÖREMEYÄ°Z”

Güvenlik güçlerinin her alanda terörle mücadeleye devam ettiÄŸini vurgulayan ErdoÄŸan, “Karlı daÄŸlarda PKK’lı teröristleri arayan, El Bab’ı DEAÅž’tan kurtarmaya çalışan, FETÖ’yü tasfiye etmek için çalışan, Afganistan’ın güvenliÄŸi için çalışan ve dünyanın dört bir yanında görev yapan güvenlik mensuplarımız ülkemizin kalkınması için bizden duayla birlikte çalışmamızı istiyor. Ekonomik olarak üretken bir Türkiye bulmak istiyorlar. Bu sebeple yatırımlarımızı ertelemek bir yana öne çekmeli, azaltmak bir tarafa arttırmalıyız. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaÅŸması için taÅŸ üstüne taÅŸ koyan herkesi destekliyor ve tebrik ediyorum. YaÅŸadığımız krizlerin bize gösterdiÄŸi bir hakikat var. Türkiye olarak her alanda kendi kendimize yeten bununla birlikte ihracat yapan bir ülke haline gelmeliyiz. Gelir miyiz evellalah geliriz. Kendi üretimimizi, kendi tasarımımızı kendimiz geliÅŸtirerek, ileriye taşımadan bu hedefe ulaÅŸamayız. Savunmadan, sanayiye kadar bu anlayışı hakim kılmak ve alt yapıyı oluÅŸturmak zorundayız. Türkiye gibi bir ülkenin hayvancılık ve tarım için dışarıya milyonlarca lira ödemiÅŸ olmasından ben fevkalade rahatsız olurum. Biz kendimizle birlikte bölgemizdeki kardeÅŸlerimizi doyurabilecek potansiyele sahip bir ülkeyiz. Açılış yaptığımız tesisler gibi modern üretim tesislerinin sayısını arttırmalıyız. Bingöl’de de böyle bir adım atılması konusunu konuÅŸtuk. Muharrem bey de ‘evet’ dedi. O süreci de hızlandırmamız lazım. Ufak tefek ÅŸeylere takılıp kalmayacağız. Orası teÅŸvik bölgesidir. O bölgede böyle bir entegre tesisinin kurulacak olması hem istihdam saÄŸlayacak, hem de üretim saÄŸlayacaktır. Anadolu’da hala 10-15 dönümlük tarlalarda üretimi yeterli göremeyiz. Teknoloji yatırımı da belli bir noktaya ulaşınca verimli hale gelir. Tarlalar boÅŸ dururken hayvan yemini tamamını dışarıdan almaya kalkarsanız elde ettiÄŸiniz gelirden memnun kalamazsınız. Son dönemde tarım sektörü için yapılanlar doÄŸru da olsa yetersiz. Topraklarımızı, meralarımızı, su kaynaklarımızı daha etkili kullanmanın yollarını aramalıyız. Türk yatırımcılarımıza, üreticilerimize ve vatandaÅŸlarımıza ben güveniyor ve inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

KÜRSÜDE AYRAN Ä°ÇTÄ°

KonuÅŸması sırasında yetkililerden ayran isteyen ErdoÄŸan, kürsüde ayranı içerek, geçmiÅŸte yaptığı bir konuÅŸmayı hatırlattı. ErdoÄŸan, “Hatırlar mısınız ‘bu milletin milli içkisi ayrandır’ dedim. Günlerce haftalarca bana saldırdılar. Varsın saldırsınlar. Bizim milli içkimiz ayrandır” dedi.

KonuÅŸmaların ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve protokol üyelerinin katılımıyla entegre tesisinin açılışı yapıldı.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER