Gündem

Erdoğan'dan Merkez Bankası rezervlerine ilişkin flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda 128 milyar dolar tartışmalarına değindi.

Erdoğan'dan Merkez Bankası rezervlerine ilişkin flaş açıklama
06-09-2021 23:20

ErdoÄŸan afet dönemlerinde CumhurbaÅŸkanlığı sisteminin avantajlarının görüldüÄŸünü öne sürerek ''CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiÄŸi hızlı, etkin, yapıcı yönetimin avantajları afet dönemlerinde çok daha iyi görülmüÅŸtür. Her vatandaşımızın tüm ihtiyaçları karşılanmıştır. Sel bölgelerinde yıkılan evlerin tamamını 1 yıla kadar tamamlamayı planlıyoruz'' ifadelerini kullandı. 

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle: 

''-Son Kabine toplantımızdan bu yana ülkemiz ve milletimiz için çok önemli programlar icra ettik. Açışlar gerçekleÅŸtirdik, temeller attık. Çok sayıda ülke yöneticisiyle telefon görüÅŸmeleri gerçekleÅŸtirdim. Bu temaslarda ülkelerimiz arasındaki ikili iliÅŸkiler ve bölgesel sorunlar hakkında fikir telakkisinde bulunduk.

Gençlerimizle birlikte her bakımdan daha güzel, daha temiz, daha estetik ve yaÅŸanabilir ÅŸehirler inÅŸa etmeyi sürdüreceÄŸiz.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki önemli dönüm noktasından biri olan Akıncı TÄ°HA'nın ordumuza teslim törenini yaptık.

-Yargımızın artık kendisinden beklenen bağımsız ve tarafsız duruÅŸunu her geçen gün güçlendirdiÄŸini görüyoruz.

-Antalya ve MuÄŸla baÅŸta olmak üzere güney sahillerindeki orman yangınlarında ormanların yanı sıra evler, seralarda tahrip oldu. Yangınların söndürülmesinin ardından zararların telafisi için çalışmalar baÅŸladı. Åžimdiden tamamlanıp teslim edilen evler var.

Kastamonu, Sinop'un ve Bartın'ın ilçe ve köylerindeki sel felaketinin izlerini silme çabaları sürüyor.

Bakanlarımız afet bölgelerine kamp kurmuÅŸtur.

Avrupa ülkelerinde yaÅŸanan sel felaketlerinin ardından aylarca atılamayan atıkları bir ayda temizledik. Sel baskının ardından bir daha asla geri dönemeyecekleri binaları, sokakları tekrardan yaÅŸanabilir hale getirdik.

Afetlerde yaÅŸanacak hasarların azaltılmasını saÄŸlayacak sistemi kurmak bizim elimizdedir. Türkiye, iÅŸler afet müdahale planına sahiptir. Bu plan her yaÅŸanan felakette geliÅŸtirilmektedir. Son dönemlerde yaÅŸananlara daha hızlı müdahale etmeyi elimizdeki plana borçluyuz.

-Zorlu bir dönemde Türkiye salgının ekonomik etkilerine karşı son derece baÅŸarılı oldu.

Ekonomimizin en büyük sorunlarından birinin enflasyon olduÄŸunu biliyoruz, bu meselenin de üstesinden geliyoruz. Enflasyonun kalıcı olarak tek haneli rakamlara inmesini hedefliyoruz.

İşsizlik oranının kademeli olarak gerilemesini hedefliyoruz.

Milli gelirimizi bu yıl 800 milyon doların üzerine orta vadeli program sonrasında da 1 trilyon doların üzerine taşıyacağız.

-Salgınla mücadelede en büyük kozumuz aşıdır. VatandaÅŸlarımızı bir kez daha aşılarını tamamlamaya davet ediyorum.

-Kamu taşıtlarının tedarikinde, kullanımında ve tasfiyesinde verimliliÄŸi artırmak için kamu taşıt filo yönetim sistemini kuracağız.''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER