Bursaspor

Erkan Kamat: Kavga ediyorum

Bursaspor Başkanı Erkan Kamat Camianın gündemindeki konularla ilgili olarak Bursa.com’a açıklamalarda bulundu. 

Erkan Kamat: Kavga ediyorum
10-10-2020 15:49

Başkan Kamat, puan silme cezası, Serdar Özkan ve Sedat Dursun konusu, hatıra kombineler ve kulübün içerisinde bulunduğu durum ile ilgili olarak Bursa.com’a açıklamalarda bulundu. 

PUAN SİLME CEZASI GELECEK Mİ? 

İlk olarak puan silme cezasına değinen Kamat “ O konuda büyük bir mücadele veriyorum. Hatta birçok kişiyle kavga halindeyim desem yanlış olmaz. Federasyodan 15 günlük ek süreyi alan benim. Bundan birçok kulüp de faydalandı. Bursaspor olarak dünyanın dört bir tarafında dosyalarımız var. Portekiz’den, Güney Amerika ülkelerine kadar gidip yüz yüze görüşmemiz gerekiyor. Bu konuda sürekli çalışma ve dosya sahipleriyle diyalog halindeyim. 

Sıkıntıyı çözmek içim elimden geleni yapıyorum. Geçen sene 3 değil 11 puan ceza almışız; ama federasyon sadece 3 puanı uygulamış. Bu sene de aynı cezayı almamak için ifade ettiğim gibi büyük bir kavga veriyorum. 

ALİ AY TÜM SPONSORLUKLARA TEMLİK KOYDURMUŞ 

Gelirlerimiz bankaların temliklerine ve eski Başkan Ali Ay’ın koydurduğu temliklere gidiyor. Düşünün Ali Ay tüm sponsorluk gelirlerimize temlik koydurmuş durumda. Kulüp şu an Ali Ay’dan kaynaklı bu sıkıntılarla da mücadele etmek zorunda. 

HATIRA KOMBİNELER NEDEN SATIŞA ÇIKMADI 

Hatıra kombinelerin neden hala satışa çıkmadığı ile ilgili eleştirilere de değinen Başkan Kamat “Kombineler hazır; ama ifade ettiğim gibi tüm gelirlerimiz temlikli. Bizim ise acil ödeme yapmamız gereken yerler varken gelen paranın o temliklere gitmesi kulübün dönmesini imkansızlaştırıyor. O temliklerle ilgili sorunları çözmeden Hatıra Kombinesi başta olmak üzere diğer gelir kalemlerini de devreye sokmak istemedik. Çünkü ifade ettiğim gibi şu anki ihtiyacımıza cevap veremeyeceklerdi. Sorunları çözüm en kısa zamanda Hatıra Kombinelerimizi satışa sunmak istiyoruz.” 

SERDAR ÖZKAN VE SEDAT DURSUN KONUSU 

“Tahta açılamamışken Serdar Özkan ve Sedat Dursun’dan neden yararlanılmıyor?” sorusuna ise Başkan Kamat 

“Her iki oyuncumuz da bizi üzen hareket ve davranışlarda bulundular. 

Artık Bursaspor’da oynamak istemediklerini ifade ettiler. Biz de kulüp aramalarını söyledik; ancak her hangi bir kulüple anlaşma sağlayamadılar. Teknik heyetin raporu doğrultusunda da yönetim kurulu kararıyla her ikisini de kadro dışı bıraktık. İleri de ne olur şu an bilemem; ama aldığımız karar şu an bu yönde.” 

NEDEN KONUŞMUYOR? 

Göreve geldiğinden beri kamuoyunun merak ettikleri ile ilgili açıklama yapmıyor oluşuyla ilgili eleştirilere de değinen Kamat “İfade ettiğim gibi bazı sıkıntıları çözmeye çalışıyorum, diyaloglar, tartışmalar, kavgalar yaşıyorum. Destekler istiyorum. Yani sorunların çözümü için bir süreç içerisindeyiz. Dolayısıyla o süreci kötü etkileyecek şeylerden kaçınmak istiyorum. 

KİM DESTEK OLDU KİM KÖSTEK OLDU AÇIKLAYACAĞIM 

Çünkü birileriyle belli bir uzlaşı noktasına geliyorsunuz, tam o anda yanlış anlaşılan ve aksettirilen bir açıklamanız olsa her şey bozulabilir. Bu yüzden birkaç gün daha çalışmalarıma aynı yoğunlukla devam edeceğim ve önümüzdeki hafta kamuoyunun karşısına çıkıp neler yaşadık, kimler destek oldu, kimler köstek oldu tek tek detaylarıyla açıklayacağım”  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER