Gündem

Erzincan’da karın ardından kartpostallık görüntüler oluştu

Erzincan’ın yüksek kesimlerine yağan ve 20 santimetreye ulaşan karın ardından doğanın beyaz örtüsü ağaçlarla, koyun sürüsüyle bütünleşince ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Erzincan’da karın ardından kartpostallık görüntüler oluştu
03-12-2019 12:56

Erzincan’da beyaz örtüye bürünen yüksek kesimler vatandaÅŸ kamerasına yansıdı. Bazı vatandaÅŸlar adeta muhabirliÄŸe soyunarak hem cep telefonu kamerasıyla çekip, hem de karın oluÅŸturduÄŸu güzelliÄŸi yorumladılar. Refahiye ilçesine baÄŸlı Salur köyü Yazı mezrasında yaÅŸayan Sezgin Özkaya, kar yağışı nedeniyle enerji hatlarının hasar gördüÄŸünü ve elektriklerin kesildiÄŸini ifade ederek, “Kar 20 santimetreye ulaÅŸtı. Elektriklerimiz kesildi. Ancak kar çok güzel. Görsel bir güzellik oluÅŸturdu” dedi.

KOYUN SÜRÜSÜ KARA YAKALANDI
Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden 3 bin 500 metre yükseklikteki KeÅŸiÅŸ DaÄŸları’nda da koyun sürüsü kara yakalandı.
Mezradan küçükbaÅŸ hayvan sürüsüyle aÅŸağı kesimlere inmek isteyen vatandaÅŸlar zor anlar yaÅŸadı.
Kara hazırlıksız yakalandıklarını ifade eden Kazım Aydın, “Kış çilesi baÅŸladı. Biraz daha ottan kar etmek için sürüyü yukarılarda tutuyoruz. Aniden kar da bastırınca zor oluyor” diye konuÅŸtu.
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER