Gündem

Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde fırlatmıştı

Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde fırlatmıştı
30-06-2022 19:01

Eski niÅŸanlısının yüzüne kimyasal madde fırlatmıştı; 1 gün önce keÅŸif yapmış
Konya'da, 'Su sayacına bakacağız' diyerek açtırdığı kapıdan Merve Küçüktekin'in (28) yüzüne kimyasal madde atan tutuklu Sabit Türk'ün (26), olaydan 1 gün önce, eski niÅŸanlısının çalıştığı markete giderek çevreyi ve iÅŸ yerini gözleyip, keÅŸif yaptığı ortaya çıktı. Güvenlik kamera kayıtlarıyla keÅŸfi belirlediklerini söyleyen, Küçüktekin'in avukatı Aycan Ceylan, "Kamera kayıtlarında saldırganın, müvekkilime yönelik bu eylemi tasarladığı açıkça görülmektedir" dedi.

 Olay, 19 Haziran'da Çumra ilçesi Bakkalbaşı Mahallesi 72125'inci Sokak'ta meydana geldi. Merve Küçüktekin'in evine gelen, niÅŸanlıyken 1,5 yıl önce ayrıldığı sözleÅŸmeli er Sabit Türk, 'Su saatine bakacağız abla' diyerek kapıyı açtırdı. Türk, pet ÅŸiÅŸe içindeki yanıcı kimyasal maddeyi Küçüktekin'e fırlattı. Yüzünde ve vücudunda yanıklar oluÅŸan Küçüktekin, Konya Åžehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olay sonrası otomobiliyle kaçan Türk, Ä°zmir'deki birliÄŸine dönerken, Ilgın ilçesinde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Türk, emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından sevk edildiÄŸi adliyede çıkarıldığı hakimlikçe 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.

Eski niÅŸanlısının yüzüne kimyasal madde attı, 'Araç temizliÄŸinde kullanıyorum' dedi
 'SIVIYI ARABA PARÇASI TEMÄ°ZLEMEK Ä°ÇÄ°N KULLANIYORDUM'

Kimyasal maddeyi, aracını temizlemede kullandığını öne süren Sabit Türk, savcılıktaki ifadesinde, "Kendisine 'Aramızda yaÅŸanmışlıklar var gel barışalım' dedim. O da bana küfür ve hakaret etti. Ben de bunun üzerine çantamda bulunan sıvıyı Merve'nin yüzüne doÄŸru fırlattım. Bu esnada eliyle yüzünü tuttu. Panikle olay yerinden kaçtım. Aracıma binip Ä°zmir'de bulunan birliÄŸime doÄŸru yola çıktım. Kolluk ekipleri beni Ilgın ilçesinde yakaladı. Bu ÅŸekilde zarar vereceÄŸini bilmiyorum. Ben genellikle sırt çantamla gezerim. Sırt çantamda bu sıvının bulunmasının nedeni arabamı temizlemek için kullanıyorum. Aracımın temizliÄŸi konusunda titizim. Sıvıyı çantama koymak istememin sebebi kıyafetlerime zarar vermemek içindir" dedi.

'Su sayacına bakacağız' diyerek açtırdığı kapıdan eski niÅŸanlısının yüzüne kimyasal madde attı 

Sabit Türk'ün, olaydan 1 günü önce, Merve Küçüktekin'in çalıştığı markete giderek, keÅŸif yaptığı ortaya çıktı. Ä°ÅŸ yerinin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan görüntülerde Türk'ün, Küçüktekin'in çalıştığı markete giderek gözlem yaptığı görülüyor.

 'CANAVARCA HÄ°SLE EYLEME YÖNELÄ°YOR'

Merve Küçüktekin'in avukatı Aycan Ceylan, görüntülerin, Sabit Türk'ün olayı planlayarak canavarca hisle gerçekleÅŸtirdiÄŸini gösterdiÄŸini savundu. Ceylan, ''Merve Küçüktekin ile saldırgan arasındaki iliÅŸki yaklaşık 2 senedir süregelen bir tanışıklığa dayanmaktaydı. 3 aylık bir niÅŸanlık olmuÅŸtu, kısa süren bir niÅŸanlılık. Saldırganın, Merve'ye yönelen eylemleri sistematik bir ÅŸekilde devam ediyordu hatta bu konuda bizim daha önceki ÅŸikayetlerimiz de yine aynı ÅŸekilde mevcuttu, uzaklaÅŸtırma kararı aldırmıştık. Ne yazık ki caydırıcı olmadı bu yaptırımlar. Müvekkilin hayatı tehlikeye atacak ÅŸekilde canavarca hisle bir eyleme yöneliyor" diye konuÅŸtu.

 'HAKSIZ TAKRÄ°K SÖZ KONUSU DEĞİL'

Sabit Türk'ün, ifadesinde, olayı 'haksız tahrik' altında gerçekleÅŸtirdiÄŸini söylediÄŸini hatırlatan Ceylan, "Olaydan 1 gün önce Merve'nin çalıştığı iÅŸ yerine geliyor. Etrafını kontrol ediyor. Kamera kayıtları bize ulaÅŸtı. Biz hemen bu görüntü dosyaya sunduk. Bu eylemin zaten tasarlanarak yapıldığı açıkça ortada. Müvekkilime karşı canavarca bir his gütmüÅŸ. Ä°ÅŸ yerine gelip etrafta gezinmiÅŸ, alışveriÅŸ yapıyor gibi görünmek istemiÅŸ.

 Nedense bir gün sonrasında da bu eylem gerçekleÅŸtiriliyor. Saldırganın verdiÄŸi ifadenin aksine herhangi bir haksız tahrik, herhangi bir takdir indirim sebebi ve bir piÅŸmanlık da söz konusu deÄŸil. Åžahıs bunu kafasına koymuÅŸ, yerleÅŸtirmiÅŸ, kurumuÅŸ, kurgulamış ve canavarca bir hisle gelip acımadan Merve'yi adeta katletmeye çalışmıştır" dedi.

 MERVE'NÄ°N SAÄžLIÄžI Ä°YÄ°

Merve Küçüktekin'in saÄŸlık durumunun iyiye gittiÄŸini söyleyen avukat Ceylan, "Merve'nin tedavisi devam ediyor. Hala müÅŸahede altında. Vücudunun belli bölgelerinde özellikle hayati tehlike arz eden bölgelerinde 1'inci ve 2'nci derece yanıklar olmakta. Yüzü ve vücudunda hala sargıları mevcut" diye konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER