Gündem

Fadıloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Fadıloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı
23-07-2022 22:46

FadıloÄŸlu, “Basın, toplumun gören gözü, iÅŸiten kulağı, söz söyleyen dili olarak, demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır” ifadesine yer verdi.


Åžehitkamil Belediye BaÅŸkanı Rıdvan FadıloÄŸlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Temeli, bilgi ve haber alma, kamuoyunu aydınlatma, bilgilendirme olan gazetecilik mesleÄŸi, özgürlüklerin en vazgeçilmez aracı, güçlü bir basın ise geliÅŸmiÅŸ demokratik toplumların önemli kurumlarındandır.

Basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihi ile birlikte, bir anlamda gerçek ve etkili gazetecilik baÅŸlamış, Türk basını evrensel ve etik deÄŸerler ışığında ilkeli, tarafsız, özgür, objektif bir bakış açısı ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek önemli bir mesafe kat etmiÅŸtir. Basın, haber alma özgürlüÄŸünün saÄŸlanması ve kamuoyunun doÄŸru bilgilendirilmesi noktasında toplumun gören gözü, iÅŸiten kulağı, söz söyleyen dili olarak, demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır.

Önemli, aynı zamanda sorumluluÄŸu olan bir mesleÄŸi icra eden basın mensuplarının; baÅŸta kiÅŸisel hak ve özgürlükler olmak üzere milli deÄŸerlere ve insan haklarına saygılı bir yayıncılık anlayışı içerisinde görevlerini yerine getirmeleri son derece önemlidir.


Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, milletin müÅŸterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irÅŸatta, bir millete muhtaç olduÄŸu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müÅŸterek bir istikamette yürümesini teminde, basın baÅŸlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiÄŸi büyük sorumluluÄŸu en güzel ÅŸekilde anlatmaktadır.

Ülkemizin geliÅŸmesi adına yapılan çalışmaların halkımıza aktarılıp; bilgilendirme, bilinçlendirilme ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluÅŸturulmasında ilimizdeki medya kuruluÅŸlarının önemi de yadsınamaz bir gerçektir. Ä°limizde, ilçelerimizde, mahallelerimizde meydana gelen olaylardan bizleri haberdar eden ve bilgilendiren yerel gazetelerimizi; tüm kurum ve kuruluÅŸlarımızın, esnaflarımızın, iÅŸ dünyasının, sivil toplum örgütlerinin desteklemesi, yerel basınımızın okunma oranlarını artıracak, bu hareket de yerel basınımızın daha çok güçlenmesine vesile olacaktır.

Ebediyete irtihal etmiÅŸ tüm basın çalışanlarımızı da rahmetle anıyorum. Basında sansürün kaldırılışının 114. yıl dönümünde, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel ÅŸekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER