AsayiÅŸ

FETÖ üyesinin itirafları ‘çalışma evlerindeki’ yapıyı ortaya çıkardı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) hakim ve savcı olmak için oluşturduğu ’çalışma evlerine’ yönelik ikinci dalga operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 68 hakim, savcı ve avukat adayından 34’ü yakalandı. 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı sınavlarını mercek altına alan polis, örgütün soru aktardığı hakim ve savcı adaylarının eğitildiği FETÖ’nün ‘çalışma evleri’ndeki kişileri deşifre etti.

FETÖ üyesinin itirafları ‘çalışma evlerindeki’ yapıyı ortaya çıkardı
16-03-2018 18:42

FETÖ’NÜN ‘KRÄ°PTO YARGI ORDUSU’ DEŞİFRE EDÄ°LDÄ°

FETÖ/PDY’nin kriptolu haberleÅŸme programı ByLock kullanan binlerce örgüt üyesinin deÅŸifre edilmesinden sonra ÅŸimdi de ‘kripto yargı ordusu’ deÅŸifre oldu.
Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı koordinesinde yürütülen soruÅŸturmada örgütün hukuk fakültesini bitiren örgüt mensuplarından kripto hakim ve savcı yetiÅŸtirmek için ‘çalışma evleri’ oluÅŸturduÄŸunu tespit eden Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Åžube ekipleri, Ocak ayında yapılan operasyonun ardından ‘çalışma evlerine’ yönelik ikinci dalga operasyon için bu sabah düÄŸmeye bastı. Aralarında Ankara, Ä°zmir, Adana, Afyon, Manisa, Çanakkale, Diyarbakır ve EskiÅŸehir’in de olduÄŸu Ä°stanbul merkezli 28 ilde hakim, savcı ve avukat adayların bulunduÄŸu FETÖ ÅŸüphelisi 68 ÅŸüpheli için ‘çalışma evleri’ olarak yer alan 76 adres tespit edildi. Sabaha karşı baÅŸlatılan operasyonda FETÖ ÅŸüphelisi 34 kiÅŸi yakalanarak gözaltına alındı.

POLÄ°S, 2014 2015 VE 2016 YILLARINDA YAPILAN ADLÄ° YARGI HAKÄ°M VE SAVCI ADAYLIÄžI SINAVLARINI MERCEK ALTINA ALDI

Öte yandan operasyonla ilgili çarpıcı detaylara da ulaşıldı. 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı sınavlarını mercek altına alan polis, hakim-savcı çalışma evlerinde kalan FETÖ’cü kadın-erkek hakim savcı adaylarının bilgilerine ulaÅŸtı. Aylarca dış dünyayla irtibatlarının kesildiÄŸi kripto hakim ve savcıların yetiÅŸtirildiÄŸi evlerdeki yöntemler polisin çalışması sonucu ortaya çıkarılırken, dı. ÇoÄŸu Ankara ve Ä°stanbul’da bulunan kripto evlerin her birine kod ismi verildiÄŸi, her kod isim verilen evden sorumlu örgütün ‘abi’ ve ‘abla’ konumundaki ÅŸüphelilerin bulunduÄŸu, bu evlerde cep telefonu kullanmanın yasak olduÄŸu ve 6 aylık eÄŸitimden sonra hakim savcı sınavlarına girdikleri tespit edildi.

FETÖ Ä°TÄ°RAFÇISININ VERDİĞİ BÄ°LGÄ°LER,ÇALIÅžMA EVLERÄ°NDEKÄ° GÄ°ZLÄ° YAPIYI ORTAYA ÇIKARDI

SoruÅŸturmalar kapsamında itirafçı olan bazı örgüt mensuplarının, kriptolu ‘çalışma evleri’ ile bu evlerde yapılan gizli çalışmaları polise tek tek itiraf etti.
FETÖ itirafçısı bir ÅŸüphelinin polise yaptığı itiraflarda, hakimlik ve savcılık sınavları dönemlerinde, sınava girmeden önce kendilerine çıkan soruların ezberletildiÄŸini söylediÄŸi ortaya çıktı. Sınav sonrasında kendilerine gösterilen soru-cevapları sorumlu ‘abi’ ve ‘abla’ diye tabir edilen örgüt sorumlularına geri ilettiklerini kaydeden itirafçı, bu ÅŸekilde oluÅŸturulan soru havuzunda bulunan soruların bir sonraki dönemde sınava girecek olan FETÖ mensubu hakim savcı aday adaylarına deneme sınavı adı altında ulaÅŸtırıldığını anlattı belirtildi.
DiÄŸer yandan operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 68 hakim, savcı ve avukat adayından 34’ü yakalanırken, firari 34 ÅŸüphelinin yakalanması için operasyonların sürdüÄŸü kaydedildi.
(Sadık Kahraman /İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER