Dünya

FETÖ'cü Enes Kanter'e Amerikalılar'dan sert tepki: İkiyüzlü

ABD'de yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi Enes Kanter'in bir televizyon programında, "Amerikalıların çenelerini kapatarak dünyanın en büyük ulusunu eleştirmeyi bırakmaları, özgürlüklerine, insan haklarına ve demokrasilerine odaklanmaları gerektiğini düşünüyorum" sözlerine yer vermesi Amerikalı takipçilerinden büyük tepki çekti.

FETÖ'cü Enes Kanter'e Amerikalılar'dan sert tepki: İkiyüzlü
01-12-2021 23:35

Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelttiÄŸi eleÅŸtiriler ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e verdiÄŸi destekle bilinen basketbolcu Enes Kanter, Fox News kanalında, "Amerikalıların çenelerini kapatarak dünyanın en büyük ulusunu eleÅŸtirmeyi bırakmaları, özgürlüklerine, insan haklarına ve demokrasilerine odaklanmaları gerektiÄŸini düÅŸünüyorum" diye konuÅŸtu.

BAŞKA HEDEFLER PEŞİNDE KOŞTUĞU İMA EDİLDİ

Kanter'in, ABD vatandaÅŸlığı yemini ettiÄŸi ve özgürlük anlamına gelen "Freedom" sözcüÄŸünü soyadına eklettiÄŸi gün, sunucu Tucker Carlson'ın bir sorusu üzerine sarf ettiÄŸi sözler sonrasında, oyuncusu olduÄŸu Boston Celtics taraftarları ve bazı Amerikalılar, basketbolcunun içine düÅŸtüÄŸü çeliÅŸkiye dikkati çekti. Amerikalılar, sosyal medyada Kanter'in ifadelerinin samimi bulmadıklarını belirtti ve onun baÅŸka hedefler peÅŸinde koÅŸtuÄŸunu ima eden paylaşımlarda bulundu.

"MAÇLARDA ONU HÄ°Ç TOP SÜRERKEN GÖRMEDÄ°M"

Derek Gant isimli kullanıcı, FETÖ üyesi basketbolcu için "NBA'den sonraki hayatına hazırlık yaptığını görüyorum." derken Tim W. isimli takipçisi, "Onun için bütün saygımı iÅŸte böyle yitirdim." ifadesine yer verdi. Boston Celtics takımının taraftarı olduÄŸu anlaşılan Alph Amsden de Twitter'daki paylaşımında, "Hiç kimse Enes Kanter'e, 'çeneni kapa ve top sür' diyor mu? Maçlarda onu hiç top sürerken görmedim." ÅŸeklinde eleÅŸtiri getirdi.

Ä°KÄ°YÜZLÜLÜÄžÜ ELEÅžTÄ°RÄ°LDÄ°

USA Today'in alt kuruluÅŸu olan Celtics Wire'ın internet sayfasında, Kanter'in sözleriyle ilgili "Bazı hayranları ve basın kuruluÅŸları, onun böyle bir programda böylesi bir açıklama yaparak ortaya koyduÄŸu ikiyüzlülüÄŸü eleÅŸtirdi." ifadesine yer verildi. ABD'de oynadığı basketboldan çok FETÖ elebaşı Gülen'in sözcülüÄŸüne odaklanan Enes Kanter, 29 Kasım'da ABD vatandaÅŸlığına geçiÅŸ için bir Amerikan mahkemesinde yaptığı yemin merasimini Twitter hesabından paylaÅŸarak soyadına Ä°ngilizce'de özgürlük anlamında gelen "Freedom" sözcüÄŸünü eklediÄŸini duyurmuÅŸtu. FETÖ'cü basketbolcunun, sosyal medya hesaplarındaki ismini de "Enes Kanter Freedom" olarak güncellediÄŸi görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER