Spor

Fransa-İrlanda Cumhuriyeti

Kupanın favorilerinden ev sahibi Fransa, İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Fransa-İrlanda Cumhuriyeti
26-06-2016 16:23

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) son 16 turu heyecanı yaşanıyor. EURO 2016'nın favorilerinden ev sahibi Fransa, bugün İrlanda Cumhuriyeti ile karşı karşıya geliyor.

A Grubu'nu lider tamamlayan ev sahibi Fransa ile E Grubu üçüncüsü İrlanda Cumhuriyeti, kentle aynı adı taşıyan Lyon Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Çeyrek finale çıkacak dördüncü takımın belirleneceği mücadelede, İtalyan hakem Nicola Rizzoli düdük çalacak.

Saat 16.00'da başlayacak olan karşılaşma TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Turnuvada A Grubu'nda yer alan Fransa, Romanya'yı 2-1, Arnavutluk'u ise 2-0 mağlup ettikten sonra son maçında İsviçre ile 0-0 berabere kalmıştı. EURO 2016'nın ev sahibi, bu sonuçlarla grubunu 7 puanla lider tamamlamıştı.

Avrupa Şampiyonası'na E Grubu'nda başlayan İrlanda Cumhuriyeti ise İsveç'le 1-1 berabere kalıp Belçika'ya ise 3-0 yenildikten sonra son maçta İtalya'yı 1-0 mağlup ederek ikinci tura yükselme başarısı göstermişti.

Thierry Henry'nin eli unutulmuyor

İki takım son olarak 2010 Dünya Kupası Elemeleri Play-Off'unda karşı karşıya gelmişti. İlk maç Fransa'nın 1-0'lık galibiyetiyle tamamlanırken ikinci maçta Thierry Henry'nin topa elle müdahalesi sonra Gallas'ın golüyle sahadan 1-1'lik sonuçla ayrılan Fransa, Dünya Kupası biletini kapmıştı. Henry'nin golü futbol dünyasında büyük tartışmaya yol açmıştı. Bu golden dolayı İrlanda Cumhuriyeti için Fransa karşılaşması "rövanş" niteliği de taşıyor.

MUHTEMEL 11'LER

Fransa: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Sissoko, Kante, Pogba, Griezmann, Giroud, Payet

İrlanda Cumhuriyeti: Randolph, Ward, Keogh, Duffy, Coleman, McClean, Brady, McCarthy, Hendrick, Murphy, Long

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER