Dünya

Fransa’da 3 ay sürecek grevler için işçiler sokağa indi

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ekonomi politikalarını protesto eden işçiler, kesik aralıklarla üç ay sürmesi planlanan grevler için sokağa döküldü.

Fransa’da 3 ay sürecek grevler için işçiler sokağa indi
04-04-2018 02:10

Fransa’da, CumhurbaÅŸkanı Macron’un ekonomi politikalarını protesto eden, baÅŸta demiryolu çalışanları olmak üzere, havayolu ulaşımı, elektrik ve gaz idaresinde çalışanları, 3 ay boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen bir grev baÅŸlattı. Bugün baÅŸlayan protestolara temizlik iÅŸçilerinin de dahil olması ile grevin etkisi giderek büyüdü. Fransa BaÅŸbakanı Douard Philippe, çalışanların 3 ay boyunca her 5 günde bir 2 günlük iÅŸ bırakma grevini “kabul edilemez” olarak deÄŸerlendirdi. Her yıl devlet bütçesinden demir yolları için 14 milyar Euro ödenek verildiÄŸini hatırlatan BaÅŸbakan Philippe, “Bu ÅŸekilde devam edersek, yolculara daha iyi hizmet garantisi verilemez” dedi.

Demir yolu çalışanlarının baÅŸlattığı, daha sonra farklı konularda ÅŸikayetleri bulunan, hava yolu ulaşımı ve gaz idaresi çalışanları ile temizlik iÅŸçilerinin katıldığı grev sanatçılar, öÄŸrenci grupları ve halk tarafında da destek buldu. Bugün baÅŸlayan protestolarda, CumhurbaÅŸkanı Macron’u iÅŸçi katili gibi gösteren pankartlar taşıyan göstericiler, sık sık kapitalizme karşı olduklarını ve Macron’a bunu anlatana kadar mücadelelerinin devam edeceÄŸini dile getirdi.
Demiryolu çalışanlarının grevde olması sebebi ile duran seferler dolayısı ile arabalarıyla iÅŸlerine giden çalışanlar trafiÄŸi durma noktasına getirdi.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER