Spor

Frutti Extra Bursaspor'a yenilen Yalova maçın tekrarını istedi

ING Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Frutti Extra Bursaspor'a 86-85 yenilen Semt77 Yalovaspor, karşılaşmada kural hatası yapıldığı iddiasıyla maçın tekrarını talep etti.

Frutti Extra Bursaspor'a yenilen Yalova maçın tekrarını istedi
27-09-2021 20:02

Semt77 Yalovaspor'dan yapılan açıklamada, 25 Eylül'de TOFAÅž Spor Salonu'nda oynanan müsabakanın 4. periyodunun bitimine 44.5 saniye kala yedikleri basket sonrası top çıkartırken, Bursaspor'un 5 numaralı oyuncusunun Semt77 Yalovaspor'dan 2 forma numaralı oyuncuya hücum saati 23 saniyeyi gösterdiÄŸi anda faul yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Faul sonrası sahamızdan top çıkartırken basketbol kurallarının, '29.2.4 EÄŸer bir faul ya da ihlal sonucundaysa (saha dışına çıkan top için deÄŸil) ve o takımın, geri sahasındaysa ÅŸut saati 24 saniyeye ayarlanacaktır. Ön sahasındaysa, ÅŸut saati 14 saniyeye ayarlanacaktır' maddelerinde de açıkça görüldüÄŸü gibi hücum saati 24 saniye olarak baÅŸlaması gerekirken masa hakemleri tarafından 14 saniye olarak baÅŸlatılmıştır." ifadesine yer verildi.

Maçın hakemlerine itiraz etmelerine raÄŸmen hücum saatinin 14 saniye olarak ayarlandığı aktarılan açıklamada, Semt77 Yalovaspor'un hücum ettiÄŸi sırada topun Bursaspor benchinin önünden dışarı çıktığında hücum saati 0.06'yı gösterdiÄŸi aktarıldı.

Oyun durduÄŸu anda Semt77 Yalovaspor BaÅŸantrenörü Hakan Yavuz'un, maçın baÅŸhakemine hücum saati ile ilgili hatanın olduÄŸunu, anında izlenme sisteminden izlenilmesini istediÄŸi bildirilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Görüntüleri izleyen maçın hakemleri hücum saatinin 0.06 olarak devam edeceÄŸini söylediklerinde baÅŸantrenörümüz topun ilk oyuna sokulduÄŸunda 24 saniyeden baÅŸlaması gerekirken 14 saniyeden baÅŸladığını beyan etmesine raÄŸmen itirazının geçerli olmadığını söylemiÅŸtir. Tekrar görüntülerini izleyen maçın hakemleri hücum saatinin 0.06 olarak devam edeceÄŸini söylediklerinde baÅŸantrenörümüz bir kez daha topun ilk oyuna sokulduÄŸunda hücum süresinin 24 saniyeden baÅŸlaması gerekirken 14 saniyeden baÅŸladığına, hücum suresinin 10.6 saniye yapılmamasına itiraz ettiÄŸimizi belirtmiÅŸtir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER