Eğitim

GAÜN TMDK öğrencilerinin mezuniyet sevinci

Gaün tmdk öğrencilerinin mezuniyet sevinci

GAÜN TMDK öğrencilerinin mezuniyet sevinci
26-06-2024 15:11

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK) 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile mezuniyet belgelerini aldı.


Mezuniyet programının açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, mezun olan gençlere hitap ederek önemli tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Balat, “Öğrencilik döneminizde birçok zorlukla karşılaştınız. Mezuniyet sonrası çalışma hayatında da pek çok zorlukla karşılaşacaksınız. Ancak unutmayın, sorunlarınızın bir parçası olarak hayatınıza yön vermenizi ve gülümsemeyi hiçbir zaman ihmal etmeyin. Zorluklardan yılmayın. Muhammed Ali’nin dediği gibi, ’Sizi yoran şey önünüzde tırmanacağınız dağ değil, ayakkabınızdaki çakıl taşlarıdır.’ Bu taşları fark edin, temizleyerek yolunuza devam edin. Kafanızda hayallerinizi, kalbinizde umutlarınızı taşıyarak koşun” dedi.


GAÜN TMDK’nın bu yıl 32. mezunlarını verdiğini belirten GAÜN TMDK Müdürü Öğr. Gör. Adil Çete, “Mezun olan gençlerimizin sevincini paylaşmak, konservatuvarımızın ülkemize kazandıracağı öğretmen adaylarını akademisyenleri, sanatçıları buradan uğurlamak için bugün bir araya geldik. Yıllardır devam ettirdiğiniz öğrenim hayatınızın bir sürecini daha bugün itibariyle noktalamış bulunmaktasınız. Arkanıza dönüp baktığınızda, bu süreçte zorlu bir eğitim sürecinden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün artık her biriniz, kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, yapacağınız işlerde edindiğiniz bilgilerle topluma ve insanlara karşı sorumlu bireyler olarak meslektaşlarımız oldunuz. Sizler başarıdan başarıya koşarken okulumuzu yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız” şeklinde konuştu.


GAÜN TMDK 2023-2024 eğitim-öğretim yılı birincisi Ramazan Aksu, “Okula başlarken mezun olacağımız günün hayalinin heyecanıyla yola çıkmıştık. Şimdi ise hayalimiz gerçek oldu. Alıştığımız, sevdiğimiz, değerli anları paylaştığımız okulumuzdan ve arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Bugün burada kocaman bir aileye veda ediyoruz. Başarı ödülünü bileğimize taktığımız için gururluyuz. Evimizden çok vakit geçirdiğimiz okulumuzu, dostluklarımızı ve değerli hocalarımızı özleyeceğiz” diye konuştu.


Açılış konuşmaları sonrasında dereceye giren öğrencilere ve mezunlara belgeleri takdim edildi. Tören; TMDK öğrencileri, akademisyenleri ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşen mezuniyet halayı ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER