Eğitim

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri Avrupa’yı mercek altına aldı

Gaziantep kolej vakfı öğrencileri avrupa’yı mercek altına aldı

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri Avrupa’yı mercek altına aldı
17-05-2024 12:27

Kuruluşunun 60.yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencilerinden oluşan kafile Avrupa’nın birçok ülkesine ve ünlü kentlerine yönelik düzenlediği Bilim ve Kültür Gezileri kapsamında İtalya, İsviçre ve Fransa’da ki incelemelerini tamamlayarak yurda döndü. Düzenlenen Bilim ve Kültür Gezisinin başarıyla sonuçlandığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel etkinlikte emeği geçenleri kutladı.


Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının uluslararası bilim ve kültür gezilerinin geleneksel hale dönüştürüldüğünü ifade eden GKV Özel Liseleri Müdürü Engin Biba etkinlik takvimi kapsamında GKV Özel Anadolu Lisesi, GKV Özel Fen Lisesi ve IB Cemil Alevli Koleji öğrencilerinden oluşan 48’i öğrenci olmak üzere toplam 53 kişilik kafilenin İtalya, İsviçre ve Fransa’yı kapsayan bilim kültür gezisini tamamlayarak yurda döndüğünü açıkladı. Duygu Yıldız Çirkin başkanlığında ki kafilede GKV Fizik Zümre Başkanı Ekrem Dobooğlu, GKV IB Koordinatörü Ali Pamuk, GKV İngilizce Öğretmeni Fatma Özseven, GKV Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Tekerekoğlu öğrencilere rehberlik yaptı.


“Avrupa’nın Bilim ve Teknolojik alandaki gelişmelerini yakından takip ettik”


Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Bilim ve Kültür Gezisinin son gününü değerlendiren kafile başkanı Duygu Yıldız Çirken, “Avrupa turumuzun 5. gününde öğrencilerimiz ilk durağımız olan Lozan’da tarihi Beau Rivage Palace Otelini ziyaret ederek Lozan Antlaşması’nın imzalandığı mekanda bulunan "Kadın Heykeli"ni görme fırsatı buldular. Sonraki durağımız Broc’ta Nestle Çikolata Fabrikası olan Maison Cailler’i ziyaret ederek kakaonun Azteklerden günümüze olan serüvenini animasyonlarla izlediler ve sınırsız çikolata tadımı yaparak Gruyere şehrinde keyifli bir gezintiye çıktılar. Son durağımız Bern’de Einstein’ın evini ziyaret ettiler ve ünlü bilim adamının yaşamı hakkında ilginç bilgiler edindiler. Turumuzun son gününde dünya çapında eğitimde öncü olan Zürih Teknik Üniversitesi ve Zürih Üniversitesi kampüslerini keşfeden öğrenciler, panoramik şehir turuyla şehrin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldular. Zürih Gölü’nün göz alıcı manzarası, Grossmünster ve Fraumünster gibi tarihi yapılar, öğrencilerin unutulmaz hatıraları arasına girdi. Son olarak Technorama Bilim Merkezi’nde interaktif deneyler yapma ve canlı gösterileri izleme fırsatı bulan öğrencilerimiz için dönüş yolculuğu başladı. Bu unutulmaz yolculuk, öğrencilere sadece bilim ve eğitimde değil, aynı zamanda dünya ve kendileri hakkında da yeni şeyler öğrenme fırsatı sundu. Geleceğin bilim insanları ve liderleri olarak, bu deneyim onların ilerideki başarılarını şekillendirecek bir adım oldu” dedi.


“Çok Büyük Deneyimler Kazandık”


Bilim ve Kültür Gezileri kapsamında katıldıkları İtalya, İsviçre ve Fransa’ya yönelik gezi sonrası çok önemli deneyimler elde ettiklerini ve Avrupa’da bilim kültür ve sanatın ulaştığı boyutları yakından inceleme şansı yakalarken Türkiye’nin de tanıtımını yaptıklarını sözlerine ekleyerek Çirken, “Bizlere böyle bir imkanı veren GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel’in şahsında bütün GKV ailesine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER