Dünya

Gizemli bir hastalık üç kişiyi öldürdü... 10 kişi karantinada!

Kovid-19 pandemisinin ardından maymun çiçeği vakaları da dünya genelinde artarken Tanzanya'dan korkutucu bir açıklama geldi.

Gizemli bir hastalık üç kişiyi öldürdü... 10 kişi karantinada!
14-07-2022 19:04

DoÄŸu Afrika ülkesi tarafından dün yapılan açıklamada, gizemli bir hastalık yüzünden üç kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi bildirildi. Tanzanya'nın güneydoÄŸusundaki Lindi bölgesinde yaÅŸamını yitirenler haricinde 10 vaka daha olduÄŸu açıklandı. Kenya'nın hemen güneyinde bulunan DoÄŸu Afrika ülkesindeki yetkililer, Ebola benzeri gizemli salgını 'garip' olarak nitelendirdi.

TESTLERÄ° NEGATÄ°F ÇIKTI

Hükümetin üst düzey saÄŸlık yetkilisi Aifello Schalwe, hastaların Ebola, Marburg ve Kovid-19 testinin negatif çıktığını duyurdu. Hastalardan birinin tamamen iyileÅŸtiÄŸini, diÄŸerlerininse karantinaya alındığını kaydeden Schalwe, ÅŸöyle konuÅŸtu: Hükümet, bu bilinmeyen hastalığı araÅŸtırmaya devam eden profesyonellerden kurulu bir ekip hazırladı.

Hastalığın semptomları arasında ateÅŸ, baÅŸ aÄŸrısı, yorgunluk ve burun kanaması var. Tanzanya'da, kanamaya neden olduÄŸu bilinen iki ölümcül virüs olan Ebola veya Marburg vakasını daha önce hiç kaydedilmedi.

CUMHURBAÅžKANINDAN KORKUTAN AÇIKLAMA

CumhurbaÅŸkanı Samia Suluhu Hassan ise iki gün önce yaptığı açıklamada "tuhaf" hastalığın, çevredeki bozulmanın sonucunda insanlarla yabani hayvanlar arasında "giderek büyüyen etkileÅŸimden" kaynaklanmış olabileceÄŸini söylemiÅŸti.

DÜÅžÜNÜLENDEN DAHA YAYGIN

Ä°nsanlar arasında yayıldığı bilinen hem Marburg hem de Ebola, meyve yarasaları tarafından taşınabiliyor. Afrika'nın batı kıyısında yer alan Gana, geçen hafta enfekte hastaların yüzde 90'ını öldüren iki ÅŸüpheli Marburg virüsü vakası bildirdi. Hastaların birbirini tanımaması, hastalığın düÅŸünülenden daha yaygın olduÄŸunu düÅŸündürdü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER