AsayiÅŸ

Göçmen kaçakçısı kadının pişkinliği "pes artık" dedirtti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Rodos Adası’na geçmeye çalışan Suriye uyruklu 59 sığınmacı ile kaçak geçişleri organize eden 8 kişi yakalandı. Sığınmacıların organizatörlere çocuklar için 2 bin, yetişkinler için 4 bin dolar verdikleri öğrenildi.

Göçmen kaçakçısı kadının pişkinliği
13-10-2016 01:11

Göcek Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çığlık Koyu açıklarında bir teknede kaçaklar bulunduÄŸu bilgisi üzerine çalışma baÅŸlattı. Durdurulan teknede, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Rodos Adası’na geçmeye çalıştıkları belirlenen Suriye uyruklu 59 kiÅŸi yakalandı. Ekipler, kaçak geçiÅŸleri organize ettikleri gerekçesiyle teknede bulunan 5’i Gürcistan uyruklu 8 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Bota alınan sığınmacılar, Göcek Jandarma Karakol Komutanlığı’na getirildi.

Suriyeli sığınmacıların jandarmadaki iÅŸlemlerinin ardından MuÄŸla’daki Göç Ä°daresi’ne gönderileceÄŸi öÄŸrenildi. Sığınmacıların organizatörlere çocuklar için 2 bin, yetiÅŸkinler için ise 4 bin dolar ödeme yaptıkları ortaya çıktı. Karakolda bekleyen sığınmacıların çocukları neÅŸe dolu oyunlar oynarken, özellikle bir çocuk karakolun neÅŸe kaynağı oldu. Organizatör olduÄŸu iddia edilen Gürcü uyruklu bir kadının saÄŸlık kontrolü dönüÅŸü zafer iÅŸareti yapması ve rahat hareketler sergilemesi ise dikkat çekti.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER