AsayiÅŸ

Görme engelli vatandaşa bakkalda tekme tokatlı saldırı

Ataşehir’de alışveriş için dışarıya çıkan görme engelli Kenan Baş tanımadığı bir kişi tarafından bakkalda saldırıya uğradı. Saldırganın tekme tokat saldırdığı Baş, darbeler sonrası yere yığıldı. Görme engelli vatandaşın saldırıya uğradığı anlar ise kameraya yansıdı.

Görme engelli vatandaşa bakkalda tekme tokatlı saldırı
19-07-2022 21:44

AtaÅŸehir Mimar Sinan Mahallesi’nde yaÅŸanan olayda, 12 Temmuz Salı günü saat 22.45 sıralarında ev olarak kaldığı dükkanda yaÅŸayan Kenan BaÅŸ ekmek ve çekirdek almak için dışarı çıktı. YaÅŸadığı yerin yakınında bulunan fırına giderken tanımadığı bir kiÅŸi BaÅŸ’ın koluna girdi. Kenan BaÅŸ kolunu kurtararak yürümeye devam etti.

Saldırgan BaÅŸ’ı takip etmeye baÅŸladı. Fırından ekmek aldıktan sonra çekirdek almak için bakkala giren Kenan BaÅŸ aldığı ürünün parasını ödediÄŸi esnada takip eden ÅŸahıs bakkal içerisine girdi. Kenan BaÅŸ’ın aldığı ürünü poÅŸet içerisine koyduÄŸu sırada saldırgan görme engelli BaÅŸ’a tekme ve tokatlarla saldırdı.

BaÅŸ aldığı darbeler sonrası yere yığıldı. Ä°ÅŸyeri sahiplerinin araya girmesi sonrası Kenan BaÅŸ saldırganın elinden kurtuldu. Tanımadığı bir kiÅŸi tarafından darp edilen BaÅŸ, saldırgandan ÅŸikayetçi oldu. Ä°hbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri saldırganı gözaltına aldı. Yapılan iÅŸlemlerin ardından mahkemeye çıkarılan saldırgan serbest bırakıldı.

Saldırıya uÄŸrayan Kenan BaÅŸ, “AkÅŸam evimden çöpümü alıp çöp konteynerine atıp ekmek alıp eve dönmeyi düÅŸünüyordum, çünkü geç saatti. Mecbur dışarı çıkmak zorundaydım dükkanda yaşıyorum kendi başıma mücadele ediyorum. Cadde üzerindeyken vatandaşın birisi koluma yapıştı, ben çektim o çekti.

Nereye gidiyorsun dedi, fırına gidiyorum abi ekmek alacağım, dedim, halen beni çekiÅŸtiriyor. Fırın içerisinden ekmeÄŸimi aldım, bakkala gittim bakkaldan bir tane çekirdek alayım dedim, tekrar evime dönmek istiyordum. ÇekirdeÄŸimi aldım ücretini ödüyordum o anda yumruklarla diziyle kafama, gözüme vurmaya baÅŸladı.

Zaten kamera kayıtları bizi gösterdiÄŸi gibi o anda müdahale edemedim, gördüÄŸünüz gibi maÄŸdurum. Saldırgan yumruklarla girdiÄŸi gibi yere yığıldım o anda ne olduÄŸunu bilmedim. O an can havliyle bakkalcı bizleri ayırmaya çalıştı. Bakkalcı bana Kenan burası mekan olmaz, dedi beni dışarı atmaya çalışıyor kurtaracağı yerde. Ayırdı fakat beni halen olay içerisinde bırakmaya çalışıyor. O anda bende can havliyle polisi aradım.” dedi.

“Mahkemeye çıkmadan delik deÅŸik edeceÄŸini söylüyor”


Saldırıya uÄŸrayan görme engelli Kenan BaÅŸ, “Bugün benim başıma gelen yarın kimsenin başına gelmesini istemediÄŸim için olayı büyüterek kimsenin canı yansın istemiyorum. Kesinlikle tanımıyorum, alkollü olduÄŸunu iddia ediyor ama ben alkollü olduÄŸunu düÅŸünmüyorum.

Madde mi kullandı, uyuÅŸturucu mu kullandı bilemiyorum. Psikoloji bozukluÄŸuyla kendime bile gelemedim, halen de üzerimden atamadım can güvenliÄŸim yok diyebilirim. Saldırganın infaz dosyası varmış beni mahkemeye çıkmadan delik deÅŸik edeceÄŸini söylüyor. Ben korkmuyorum bir canım Allah’a var diyorum gelsin alsın artık.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER