Sağlık

Grip vakalarında çocuklara dikkat

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hacımustafaoğlu, gribe karşı çocuklar başta olmak üzere risk gruplarının dikkatli olmasını istedi.

Grip vakalarında çocuklara dikkat
19-01-2016 13:55

Hacımustafaoğlu, yaptığı açıklamada, bütün kış mevsimlerinde görüldüğü gibi bazı hastalıklarda bir kümeleşme yaşandığını belirterek, bunun halk arasında salgın olarak nitelendirildiğini ifade etti.

Özellikle grip vakaları nedeniyle çocuk hastalarda başvuruların arttığını vurgulayan Hacımustafaoğlu, şunları söyledi:

"Aynı mikrobun normalden çok daha fazla kişiyi etkilemesine salgın deriz. Bunun için bazı klinik testleri yapmak lazım. Ama çok kaba deyişle şu anda özellikle solunum yolları enfeksiyonlarında, ateş öksürükle giden bir kümeleşme salgından söz edebiliriz. Mevsim şartlarıyla normal olarak grip vakalarında artış var. Bizler hekimler olarak gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Vatandaşlarımız da üzerlerine düşen görevleri yerlerine getirmelidir. Çocuklar başta olmak üzere risk grupları, temizlik ve beslenme konularında yapılan uyarıları dikkate almalı ve uygulamalıdırlar."

Hacımustafaoğlu, hastalıkların özellikle grip gibi bulaşıcı hastalıkların her insanda görülebileceğini ifade ederek, önlem alınmadığında gribin çok tehlikeli olabileceğini söyledi.

Grip çok yüksek oranda görülmese de öldürücü olabileceğini belirten Hacımustafaoğlu, "Özellikle risk gruplarında daha tehlikeli seyretmeye meyleder. Türkiye'nin en zengin 10 ailesi arasında da olsanız hasta olabilirsiniz. nedenle hastalıkla ilgili önlemleri herkesin, bulunduğu mevki ve yaştan bağımsız olarak almasını öneririz. Hijyenik koşullara dikkat etmek, gereken koşullarda çok abartmadan el yıkamak, ve korunulabilir bir aşı varsa, onu yaptırmak büyük önem arz ediyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER