Bursa

Gürcü tıbbiyeliler staj için Uludağ Üniversitesi’nde

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi, staj yapmak için Gürcistan’dan gelen tıp öğrencilerini ağırlıyor. Rektör Yusuf Ulcay ve üniversite yönetimi, staj öncesi öğrencilerle bir araya geldi.

Gürcü tıbbiyeliler staj için Uludağ Üniversitesi’nde
03-08-2017 16:10

Tıp eÄŸitimlerine Gürcistan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam eden 30 öÄŸrenci, toplam 1 aylık staj eÄŸitimlerini yerine getirmek için UludaÄŸ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih etti. Rektör Yusuf Ulcay, AÄŸustos ayı içerisinde eÄŸitim gördükleri alan üzerine staj yapacak olan öÄŸrencilerle bir araya geldi. Gürcistanlı stajyer öÄŸrencileri ağırlayacak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gençlere eÄŸitim hayatlarında baÅŸarılar diledi. ÖÄŸrencilerle tek tek ilgilenen Yusuf Ulcay, “Bir ay boyunca bizim misafirimiz olacak ve burada hocalarınızdan eÄŸitim alacaksınız. Sizlere verilen bu imkânı en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendireceÄŸinize inanıyorum. Aldığınız eÄŸitimlerin de ileride meslek hayatınıza katkılar saÄŸlayacağını düÅŸünüyorum. Burada bizlerin misafirisiniz. Sizleri en iyi ÅŸekilde ağırlayacağız. Bu süre zarfında sadece eÄŸitim deÄŸil, kültürel ve tarihî geziler de düzenleyeceÄŸiz. Bursa’yı en iyi ÅŸekilde tanıtmaya çalışacağız. Ä°nÅŸallah bu süre zarfında sizler de bizlerden memnun kalırsınız. GittiÄŸinizde ülkenizde Türkiye’yi ve Türk insanını en iyi ÅŸekilde anlatırsınız” diye konuÅŸtu.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halil SaÄŸlam, staj eÄŸitimi boyunca öÄŸrencilere her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Buraya staja gelen arkadaÅŸlarımızın çoÄŸu 4. ya da 5. sınıf öÄŸrencilerinden oluÅŸuyor. Yani artık mesleÄŸin ne anlama geldiÄŸini bilen öÄŸrencileri staj için ağırlamış olacağız. Herhangi bir sorumluluÄŸunuz olmayacak. Fakat mesleÄŸinizi en iyi ÅŸekilde öÄŸrenmek için hocalarınızın yanından ayrılmayın. Onları can kulağıyla dinleyin. Bol bol soru sorun. Stajın baÅŸarılı geçmesi sizin elinizde” diye konuÅŸtu.

Ä°HA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER