Dünya

Gürcüler cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında

Gürcistan’da halk cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında.

Gürcüler cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında
28-10-2018 16:39

Gürcistanlılar, yeni cumhurbaÅŸkanlarını seçmek için yerel saatle 08.00’de oy kullanma iÅŸlemine baÅŸladı. Bugün yapılacak seçimlerde Gürcistanlılar son kez ülkenin cumhurbaÅŸkanını doÄŸrudan oyla belirlemiÅŸ olacak. BaÅŸkent Tiflis’te oyunu kullanan Gürcistan CumhurbaÅŸkanı Giorgi MargvelaÅŸvili, "Gürcistan halkının cumhurbaÅŸkanı olmaktan korkmayacak, Silahlı Kuvvetler komutanı olacak ve herkesin cumhurbaÅŸkanı olacak adaya oyumu verdim” dedi.

“GÜRCÄ°STAN’IN GELİŞİMÄ° Ä°ÇÄ°N OY VERDÄ°M”

Gürcistan BaÅŸbakanı Mamuka Bakhtadze de, Tiflis’te oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakhtadze, “Bugün vatandaÅŸlarımızla birlikte özgür, ÅŸeffaf ve demokratik seçimleri gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Ben Gürcistan’ın geliÅŸimi, Gürcü gelenekleri için oy verdim” diye konuÅŸtu.
Seçimlerde 25 aday cumhurbaÅŸkanlığı için yarışıyor. Gürcistan’da 3 milyar 518 milyon 890 bin kayıtlı seçmen, ülke genelinde kurulan 3 bin 600 sandıkta oylarını kullanacak. Seçimde ilk turda kazanmak için adayların yüzde 50’nin üzerinde oy alması gerekiyor.
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER