Bursa

H Tipi Cezaevi’ndeki avukat bekleme odası hizmete açıldı

Bursa Barosu Başkanlığı tarafından yaptırılan ve Bursa H Tipi Cezaevi bahçesinde hizmet verecek olan Avukat Bekleme Odası’nın açılışı yapıldı. 21 metrekarelik prefabrik bekleme odasında, avukatların ihtiyaçlarını karşılayacak tüm ekipmanlar yer alıyor.

H Tipi Cezaevi’ndeki avukat bekleme odası hizmete açıldı
08-12-2016 14:59

H Tipi Cezaevi bahçesinde hizmet vermeye baÅŸlayan Avukat Bekleme Odası’nın açılışına; Bursa Barosu BaÅŸkanı Avukat Gürkan Altun, H Tipi Ceza Ä°nfaz Kurum Müdürü Selahattin Tutkun, Cezaevi Savcısı Evrim Uzunsoy, E Tipi Ceza Ä°nfaz Kurum Müdürü Sabri KarataÅŸ, Ä°dare Memuru Ä°kbal Koçak KardaÅŸ’ın yanı sıra avukatlar da katıldı.

Kurdele kesim töreninin ardından açıklamalarda bulunan Bursa Barosu BaÅŸkanı Avukat Gürkan Altun, “Daha önceleri de düÅŸünülen fakat bir türlü yapılamayan bu bekleme odasını açmak bugüne kısmetmiÅŸ. Biliyoruz ki bazı durumlardan ötürü görüÅŸmeler uzuyor ve biz avukatlar cezaevi dışında ve genelde açık alanda görüÅŸmelerimizi beklemek durumunda kalıyorduk. Hal böyle olunca da ister istemez meslektaÅŸlarımız yani bizler maÄŸdur oluyorduk. Umuyorum bu bekleme odasıyla da bu maÄŸduriyetlerin önüne geçmiÅŸ olduk. Hatırlanacağı üzere baromuzun Adli Yardım Birimi’ni Heykel’de bulunan Baroevi’ne taşıyıp, resmi açılışını yapmıştık. Bir yandan vatandaÅŸlarımızın daha rahat hizmet almalarını, diÄŸer yandan da meslektaÅŸlarımızın daha rahat, konforlu ve güvenilir ortamlarda beklemelerine olanak tanıyoruz” dedi.

TBB KARTLA GÄ°RÄ°LECEK

Yakın zamanda odaya giriÅŸlerin TBB kartlarıyla yapılmaya baÅŸlanacak olduÄŸunu da belirten Altun, “Odada, meslektaÅŸlarımız için birçok detay düÅŸünüldü. Hatta yakın zamanda odaya giriÅŸler TBB kartlarıyla olacak. Sonuçta görüÅŸme için buraya kaçta geleceÄŸimizin saati belli olmuyor. Böyle olunca da TBB kartı ile dilediÄŸimiz zaman odaya girip, imkânlardan faydalanabileceÄŸiz. Küçük bir hizmet gibi görünse de meslektaÅŸlarımızdan bu yönde oldukça talepler alıyorduk. Bu talepleri de çok kısa sürede karşılamış olduk” diye konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER