Gündem

Her yıl 1,7 milyon çocuk çevre kirliliğinden dolayı erken ölüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, dünyada çevre kirliliğinden her yıl 1,7 milyon 5 yaş altı çocuğun, hava kirliliğinden ise 7 milyon insanın erken öldüğünü söyledi.

Her yıl 1,7 milyon çocuk çevre kirliliğinden dolayı erken ölüyor
23-05-2018 17:24

Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı MüsteÅŸarı Mustafa Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çevre kirliliÄŸinin özellikle çocuklar üzerindeki etkisinin vahim boyutlara ulaÅŸtığını söyledi. Öztürk, çevre kirliliÄŸinden dünyada her yıl 1,7 milyon 5 yaÅŸtan küçük çocuÄŸun erken hayata veda ettiÄŸini belirtti. Çevresel riskleri azaltarak ölümlerin 1/4 oranında azaltılabileceÄŸini ifade eden Öztürk, tuvaletten çıkınca ellerin sabunla yıkanması gerektiÄŸini, doÄŸum bakım ünitelerinin iyileÅŸtirilmesinin, tüm atık suların arıtılmasının ve hava kirliliÄŸinin önlenmesinin zaruret olduÄŸunu belirtti. Çevresel maruziyetin ana rahminde baÅŸladığını ve yaÅŸam boyunca etkisinin devam ettiÄŸini söyleyen Öztürk, yaptığı paylaşımda ÅŸu ifadelere yer verdi:
’’Özellikle hamile kadınlar, trafiÄŸin yoÄŸun olduÄŸu yerlerde çalışanlar, havalandırması olmayan mutfaklarda çalışanlar, trafik memurları ve sokak satıcıları hava kirliliÄŸinden en çok etkilenenlerdir. Hava kirliliÄŸi sessiz katildir ve dünyada yılda 7 milyon insan erken ölmektedir. Ülkemiz ise hava kirliliÄŸi ile mücadelede devrim gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Yapılan yenilikler ve uygulanan projeler ise bunun en büyük ispatıdır.’’
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER