YaÅŸam

Heykel ve seramik sanatçısı Akay’dan "Yeryüzü Yüzleri" sergisi

Heykel ve seramik sanatçısı Özge Akay’ın ilk kişisel seramik sergisi ’Yeryüzü Yüzleri’, Urla Sanat Sokağı’nda ev dekorasyonu ve mobilya alanında hizmet veren LeBon Home’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Heykel ve seramik sanatçısı Akay’dan
22-08-2022 20:03

Kimyagerlik lisansına sahip, yıllarca kurumsal hayatın içinde çalıştıktan sonra kendine yeni bir yön çizmek isteÄŸini belirten, tiyatro, seramik ve heykel konusunda eÄŸitimler almış olan Özge Akay, ’Yeryüzü Yüzleri’ adlı ilk kiÅŸisel seramik sergisini Urla Sanat Sokağı’nda ziyaretçilerin beÄŸenisine sundu. Akay, eserlerinin duygularını somutlaÅŸtırmak için önemli bir araç olduÄŸunu söyledi.

Heykellerinde genellikle kadın temasını iÅŸlediÄŸini ve her eserinin bir hikayesi olduÄŸunu dile getiren Akay, “Küçüklükten beri yazma tutkum vardı. Çalışmalarımda, dizelere dökülenler, çamura bulanan ruhumla yakaladığım uyum oldu. Yazılarımdan yola çıkarak, ürettiÄŸim her heykelimi hikayesiyle birlikte beÄŸeniye sundum. Heykellerimi elle ÅŸekillendirme tekniÄŸiyle yaÅŸama geçiriyorum. Burada 10 farklı eserim sergileniyor. Bu benim ilk kiÅŸisel sergim. Daha önce de iki karma sergiye katılmıştım. Sanat çalışmalarımı Ä°stanbul ve Ayvalık’ta sürdürüyorum. Ä°stanbul’da bana ait bir de seramik atölyem bulunuyor” diye konuÅŸtu.

Sanata ve sanatçıya olan desteklerini sürdüreceklerini belirten LeBon Home ortaklarından Aylin Gözay da, ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin www.lebon.com.tr adresini ve @lebon.home Instagram sayfasını ziyaret edebileceÄŸini söyledi, serginin 30 AÄŸustos tarihine kadar ziyarete açık olacağını dile getirdi.

DoÄŸadan geleni modern dokunuÅŸlarla şıklığa kavuÅŸturup konfor kattıklarını ifade eden LeBon Home ortaklarından Aylin Gözay, müÅŸterilerine sundukları ürünlerle doÄŸallığı ve sürdürülebilirliÄŸi ön planda tuttuklarını, sürekli yenilenen ürün çeÅŸitleri ve koleksiyonları ile el yapımı mobilyalardan dekorasyon ürünlerine, heykellerden kök boyalı el dokuması ürünlere kadar bir çok seçeneÄŸi sadeliÄŸin ve doÄŸallığın içindeki şıklık ile müÅŸterilerine sunduklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER