YaÅŸam

Huzurevine yerleşme hayali gerçekleşmek üzereyken öldü

Zonguldak'ta harabeyi andıran bir evde eşyasız halde yaşayan ve tek isteğinin huzurevine gitmek olduğunu söyleyen Rahmi Bayrak'ın durumunu öğrenen Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, o hayali gerçekleştirmek için gittiği evde acı gerçek ile karşılaştı.

Huzurevine yerleşme hayali gerçekleşmek üzereyken öldü
15-09-2015 18:10

Rahmi Bayrak, eÅŸinin 20 yıl önce kendisini terk etmesi ve 5 çocuÄŸunun da evlenmesinden sonra Birlik Mahallesi Tünelüstü Sokak'ta bir yakınının harabe halindeki 2 katlı evinde yalnız kaldı. 6 yaşında yüksekten düÅŸmesi sonucu kısmi felç geçiren, bu yüzden sol kolunu kullanamayan ve komÅŸularının yardımıyla hayatını sürdüren Rahmi Bayrak, 1 gün önce gazetecilere huzurevine yerleÅŸmek istediÄŸini söyledi. Bayrak, "DüÅŸtük bir kere bu hayatta. Ne yapacaksın baÅŸka yer yok ki gidecek. Gidecek yer olmayınca böyle oldu. Çocuklar bakmıyor. Kışı nasıl geçireceÄŸimi bilmiyorum. Huzurevine gitmek istiyorum. Çoluk çocuk aramasın hiç" dedi.

GÖREVLÄ°LER CESEDÄ°YLE KARÅžILAÅžTI

Soba, televizyon ve yatak dışında eÅŸya bulunmayan harabe halindeki evde yaÅŸayan Rahmi Bayrak'ın durumu basına yansıyınca Aile ve Sosyal Politikalar MüdürlüÄŸü görevlileri bu sabah eve gitti. Huzurevine yerleÅŸmek isteyen Rahmi Bayrak'ın durumunu incelemek isteyen görevliler, evde Bayrak'ın cesediyle karşılaÅŸtı. Kadın sosyal hizmet uzmanı, Bayrak'ın sabah eve çorba götüren komÅŸusu tarafından yatağının yanında ölü bulunduÄŸunu öÄŸrenince ÅŸoke oldu. Kurum yetkililerine bilgi veren görevli daha sonra evden ayrıldı. Aile ve Sosyal Politikalar MüdürlüÄŸü yetkilileri, sosyal hizmet uzmanının incelemesinden sonra Rahmi Bayrak'ı önce bir misafirhaneye, sonra da huzurevine yerleÅŸtirmek isterken sabah üzücü durumla karşılaÅŸtıklarını söyledi.

YaÅŸlılığa baÄŸlı geliÅŸen komplikasyonlar sonucu ölen Rahmi Bayrak'ın cenazesi, aile hekiminin yaptığı incelemeden sonra komÅŸuları tarafından evden çıkarıldı. Bayrak'ın cenazesi, ambulansla Asri Mezarlığı morguna götürüldü.

HUZUREVÄ°NE GÄ°TMEK Ä°STÄ°YORDU NASÄ°P OLMADI

Rahmi Bayrak'ın ölümü ona yardım eden komÅŸularını da üzdü. Basında yer almasından sonra huzurevine gideceÄŸini düÅŸündükleri Rahmi Bayrak'ın ölümüyle sarsılan komÅŸusu 52 yaşındaki Sevilay Öztürk, "Eve girip baktığımızda yatağın yanında yerde yattığını gördük. Nabzının atmadığını görünce öldüÄŸünü anladık. Doktor gelip rapor tuttu. O sırada sosyal hizmet uzmanı geldi. 'Ne oldu?' diye sordu. ÖldüÄŸünü söyledik. Sonra gittiler. Huzurevine gitmeyi çok istiyordu ama nasip olmadı. 'Sıcak bir yuvam olur' dedi. Biz de sevindik kışı rahat geçirir diye. Nasip olmadı. Çok üzüldük" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER