Gündem

İBB Başkanı Uysal’dan ’metrobüs’ açıklaması

İBB Başkanı Mevlüt Uysal , "Bugün itibariyle Metrobüsü kullanan vatandaşların halini hepimiz görüyoruz. Şu anda var olan sıkıntıyı nasıl aşarız onun çözümünü ararken, Silivri’ye uzatarak sorun çözülmez" dedi.

İBB Başkanı Uysal’dan ’metrobüs’ açıklaması
28-03-2018 16:21

BaÅŸkan Uysal basın mensuplarının kentsel dönüÅŸüm ile ilgili sorusuna, "Biz ÅŸu anda ilçe belediyelerimize diyoruz ki ilçe belediyelerinin bize tartışma olmayan yani beÅŸ kat imarı olan yerde altı kat var ise bir kaçak kat var ise bugüne kadar komÅŸular huzur içerisinde o problemli yerde oturmuÅŸsa o problemi kendilerinin nasıl çözeceklerine de karar vermiÅŸ olmalı ki biz onlara yardımcı olabilelim. Onlar kendi aralarında anlaÅŸmadı da imzaları da atmadı biz gidip de hadi kentsel dönüÅŸüm yapalım diye bir ÅŸeyimiz olmayacak. Dolayısıyla biz orada ilçe belediyelerimiz devreye girsin . Vatandaşımız çözüm adına adım atsın bekliyoruz. Ä°lk baÅŸlayacağımız yerler çözüm adına bütün adımları atılmış, mutabakat saÄŸlanmış yerler. Vatandaşımız ÅŸu konuda haklı. Bir kat kaçak olan yerde bile çözüm önerimiz var ama örneÄŸi olmayan yerde vatandaÅŸ haklı olarak "acaba" diyor imza atmaktan çekiyor. Biz örnekleri birebir çıkarırsak, BeyoÄŸlu’nda iÅŸte baÅŸladı. Ä°mzalar atıldı ruhsatı alındı. 100 dairelik yere 120 daire yapılıyor. Hiç imar artışı yapılmadan. Yüzde yirmi kesinti yapılarak cebinden hiç para çıkmadan" diye konuÅŸtu.

"UZATILIRSA KÖTÜLÜK YAPMIÅž OLURUZ"

Kentsel dönüÅŸüme kaynak aktarımı ile ilgili de konuÅŸan Ä°BB BaÅŸkanı Mevlüt Uysal, "Kentsel dönüÅŸüme kaynak aktarımı ile ilgili bu yıl bir milyar aktardık kentsel dönüÅŸüme. Ä°stanbul’da ortalama her sene 2- 3 milyar lira aktarırız diye düÅŸünüyoruz. Ä°stanbul’da büyükÅŸehir olarak kaynak üreteceÄŸimiz projelelir olabilir. Bu yıl bir milyarı aÅŸan bir talep olmadı" dedi. Uysal, bir basın mensubunun Silivri’ye kadar metrobüsün uzatılıp uzatılmayacağını sorması üzerine, " Metrobüs ÅŸu anda normal kapasitesinin üzerinde. 500 bin yolcu olarak planlanmış. Åžu anda 900 bin yolcu taşıyor. Bu Silivri’ye uzandığı zaman 1 milyon 300 bin-1 milyon 400 bin yolcu demek. Bugün itibariyle Metrobüsü kullanan vatandaÅŸların halini hepimiz görüyoruz. Åžu anda var olan sıkıntıyı naslı aÅŸarız onun çözümünü ararken, Silivri’ye uzatarak o çözülemez. Eski Sirkeci-Halkalı dediÄŸimiz ÅŸu anda KazlıçeÅŸme-Halkalı Banliyö hattı çözüldüÄŸü zaman önemli bir rahatlama olacak. Halkalı- Esenyurt-Beylikdüzü metromuzun Esenyurt’a kadar ihalesi yapıldı. Dört tane hattın yıl sonuna kadar bitirilmesini çözmüÅŸ olacak. O zaman Silivri’ye metrobüsü uzayıp uzamayacağını düÅŸünmemiz lazım. Bugün uzatılırsa Silivri’deki vatandaÅŸlarımıza da kötülük yapmış oluruz" ifadelerini kullandı.

Ä°LÇE BELEDÄ°YELERÄ°NE ’DEPREM’ UYARISI

Depreme dayanıksız binalarla ilgili belediyelerin çalışmaları hakkında da konuÅŸan Ä°BB BaÅŸkanı Mevlüt Uysal, "Deprem bölgesinde olan ilçe belediyelerimiz bu konuda elini taşın altına sokmalı. VatandaÅŸlarımızla diyalog kurup o konuda çalışma yapmalı. Biz belediyelerin üzerinden çalışmıyoruz. Herhangi bir bölgede parselde vatandaÅŸ anlaÅŸtığı zaman yapabiliyoruz. Biz hem ilçe biz hem ilçe belediyelerinin hem vatandaÅŸların birebir anlaÅŸtığı noktada yardımcı oluruz . Tek apartman zor.Ä°marda da sorun var demektir. Mevcut konutu kaç metrekare ise yüzde yirmi düÅŸüÄŸünü vererek çözmeyi planlıyoruz" diye konuÅŸtu.
(OÄŸuzcan Yazar/Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER