Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan sokak kısıtlaması açıklaması

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu kısıtlamalarını ihlal eden kişi sayısını açıkladı. Gelen son dakika haberine göre; sokağa çıkma kısıtlamalarına uymayan toplam 26 bin 649 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan sokak kısıtlaması açıklaması
05-04-2021 12:51

Bakanlıktan yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi;

Covid-19 salgınıyla mücadelede kontrollü normalleÅŸme dönemindeyiz. Bu dönemde illerimiz vaka sayılarına göre düÅŸük, orta, yüksek ve çok yüksek ÅŸeklinde risk gruplarına ayrılarak tedbirler bu seviye gruplarına göre belirlenmiÅŸtir.

Yeni süreçte ülke genelinde hafta içi sokaÄŸa çıkma kısıtlaması 21.00-05.00 saatleri arasında devam etmektedir.

Hafta sonlarında ise; düÅŸük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde sokaÄŸa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduÄŸu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında,

Yüksek risk grubunda yer alan illerimizde, hafta sonu sokaÄŸa çıkma kısıtlaması Cuma 21.00 -Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla, Cumartesi günü saat 21.00’de baÅŸlayıp Pazar günün tamamını kapsayıp Pazartesi saat 05.00’de bitecek ÅŸekilde,

Çok yüksek risk grubundaki illerimizde ise, Cuma günü saat 21.00’de baÅŸlayıp
Cumartesi ve Pazar günün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek ÅŸekilde, uygulanmaktadır.

Bu kapsamda 29 Mart-5 Nisan tarihleri arasında sokaÄŸa çıkma kısıtlamasını ihlal eden *26 bin 649” kiÅŸiye adli ya da idari iÅŸlem uygulanmıştır.

Salgınla mücadelemiz sona erip, tam normalleÅŸme sürecine geçinceye kadar temizlik, maske ve mesafe olmak üzere diÄŸer kurallara uymayı sürdürmeliyiz.

Aziz milletimize; bu süreçte göstermiÅŸ olduÄŸu sabır, fedakârlık ve anlayıştan dolayı teÅŸekkür ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER