Bursa

İki çılgın Fransız

Thomas Decaix ve Clarie RokWavu adlı iki çılgın Fransız bisikletleri ile başladıkları dünya turu kapsamında Bursa’dan geçtiler.

İki çılgın Fransız
27-01-2016 15:12

Müzekker Subaşı/BURSA.COM

Yaklaşık 4 ay önce Fransa’nın başkenti Paris’ten başlattıkları Bisiklet ile dünya turuna birlikte karar verdiklerini söyleyen maceracı çift amaçlarını, “Bir yıl boyunca sürecek olan turumuz kapsamında yeni yerler görerek, yeni toplumlar ve uygarlıklarla tanışarak yeni maceralar yaşamak istedik” sözleri ile açıkladı. Türkiye’ye gelene kadar Fransa’dan başlayarak sırasıyla Almanya, İtalya, Avusturya, Hırvatistan, Karadağ ve Albanya’  yı sadece pedal  çevirerek geçtiklerini belirten çılgın ikili, “Yolculuğumuz boyunca bir çok farklı ülke gezerek farklı kültürlerle tanıştık. Bizi en çok etkileyen Türkiye ve Türk insanı oldu. Bizi hiç tanımadıkları halde bize yerdım etmek için adeta yarışan Türk insanını görünce hayrete düştük. Türkler çok misafirperver ve çok sıcak kanlı insanlar” diye konuşarak düşüncelerini dile getirdiler.

ÇADIRDA KALIYORLAR

Yolculukları boyunca kar soğuk dinlemeyerek hiç bir otel, motel ve pansiyonda konaklamadıklarını, beraberlerinde taşıdıkları çadırlarında kaldıklarını söyleyen Thomas ve Claire çifti, “Türkiye sınırlarına girdiğimizden beri hemen hemen çadırlarımızı hiç kurmadık desek yeridir. Türkler bizi hiç tanımadıkları halde çadırda kalmamıza müsaade etmeyip, bizi evlerine davet ediyorlar” diye konuştular. Türkiye’de en çok İstanbul ve Bursa’yı beğendiklerini dile getiren genç çift, “Bursa’nın özellikle tarihi ve kültürel geçmişine hayran kaldık. Bursa’da yaşayan eski medeniyetlerden kalma farklı eserleri görünce hayretler içerisinde kaldık. Bursa tarihi ve kültürüyle çok zengin bir şehir. Bursa’da en çok Ulucami, Yeşil Türbe ve Gölyazı’yı  beğendik” diye konuşarak düşüncelerini dike getirdiler. Maceracı genç çift gezdikleri yerlere ait bilgileri ve çektikleri fotoğrafları kendilerine ait bir internet sitesinde paylaşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER