Gündem

İki ünversite öğrencisi 1 liraya dert dinliyor

Uşak'ta, 1 TL'ye dert dinleyen iki üniversite öğrencisi, insanların giderek yalnızlaştığı dünyada özellikle ileri yaştakilerden ilgi görüyor.

İki ünversite öğrencisi 1 liraya dert dinliyor
01-03-2016 16:03


 
Kent merkezindeki İsmetpaşa Caddesi’nde kaldırıma oturarak derdini anlatmak isteyenlerle 1 lira karşılığında görüşen Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Fatma Kübra Çavuş ile İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Büşra Bayer, vatandaşlardan ilgi görüyor.

HER GÜN 30-40 KİŞİYLE SOHBET EDİYORLAR

Fatma Kübra Çavuş, yaklaşık 15 gündür "dert dinlediklerini", amaçlarının insanlara mutluluk dağıtmak olduğunu, her gün ortalama 30-40 kişiyle sohbet ettiklerini söyledi.

İki ünversite öğrencisi kız 1 liraya dert dinliyor İlk zamanlar yaptıkları işle dalga geçen birkaç kişi olsa da herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını, özelikle ileri yaş grubundan insanların dertlerini ciddiyetle anlattıklarına şahit olduklarını ifade eden Çavuş, başvuranların isimlerini dahi sormadıklarını dile getirdi.

'PARA SEMBOLİK AMA BÜTÇEMİZE KATKI SAĞLIYOR'

Çavuş, "İnsanlar tanımadıkları, bir daha karşılarına çıkmayacak kişilere sorunlarını daha kolay anlatıyor. Biz onların dertlerini dinleyip dilimiz döndüğünce onları rahatlatmaya, dertlerine çözüm bulmaya çalışıyoruz. Asıl amacımız hiç tanımadığımız kişilere mutluluk dağıtmak. Dertlerini anlatanlar daha sonra bize 1 lira ödeme yapıyor. Bu para sembolik ama yine de bütçemize katkı sağlıyor" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER