EÄŸitim

İMSİAD’dan BTÜ öğrencilerine uygulamalı yalıtım eğitimi

Bursa İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD) öğrencilerle üyelerini buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Decostar Yalıtım ve Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kul, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

İMSİAD’dan BTÜ öğrencilerine uygulamalı yalıtım eğitimi
13-06-2017 14:22

Bursa Teknik Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen seminerde Ä°MSÄ°AD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kul, uzun yıllardır Bursa’da faaliyet gösterdiklerini anlattı.

Firma olarak Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerine önem verdiklerini anlatan Kul, “Kendi laboratuvarımızda bazı çalışmalar yaptık ve test sonuçları sonrasında çok etkili yalıtım yapan 11 adet yeni ürün ürettik. Ar-Ge aÅŸamasında 6 adet ürünümüz daha mevcut. Ürünlerimiz kullanıcılara termin, ekonomik ve operasyon hızı anlamında ciddi katkılar saÄŸlıyor. Bunun yanında Bursalı bir firmayız. Ürünlerimiz fiyat açısından da çok uygun. Alıcılar daha yüksek fiyatla ürünü ithal etmektense bizden çok daha uygun fiyata temin edebilir” dedi.

YALITIMSIZ BÄ°NA ORANI YÜZDE 80

Yalıtım denince akla ilk ısı yalıtımının geldiÄŸine dikkat çeken Kul, ÅŸöyle devam etti:

“Su, yangın ve diÄŸer yalıtımlar da çok önemli.  Ülkemizde yalıtılmamış bina oranı maalesef yüzde 80 civarında. Ülkemiz enerji konusunda dışa baÄŸlı. EÄŸer yalıtım politikasını oturtabilirsek enerji için harcadığımız milyarlarca dolar ülkemizde kalacak. Yalıtım aynı zamanda binaların uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını saÄŸlıyor. Depreme karşı da bir güvenlik önlemi.”

UYGULAMALI YALITIM EĞİTİMİ

BTÜ’deki seminerin sonunda Kul, öÄŸrencilerle yalıtım uygulamalarında kullanılan ekipmanları ve malzemeleri inceleme ÅŸansı buldu.

Seminerde ayrıca öÄŸrenciler uygulama uzmanlarıyla birlikte ısı yalıtımı uygulaması gerçekleÅŸtirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER