Bursa

İnegöllü esnaf Çin çekirdeği satmama kararı aldı

Çin çekirdeğine tepki göstermek için Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir esnaf siyah çekirdek satmama kararı aldı. Esnafın cama astığı yazı herkesin takdirini topladı.

İnegöllü esnaf Çin çekirdeği satmama kararı aldı
14-09-2018 14:19

Ä°negöl'de bulunan bir kuru yemiÅŸci siyah Çin çekirdeÄŸine tepki göstermek maksadıyla iÅŸyerinin camına "Çin çekirdeÄŸi burada satılmaz. Çekirdek Çin'den deÄŸil kendi toprağımızdan afiyet olsun" yazıları astı. Eski Ankara yolu üzerine esnaflık yapan Sadullah Ergün, "Daha önce biz de satıyorduk. Satışlarımızda gayet iyiydi. Sonra duyduk ki çekirdekler Çin'den geliyormuÅŸ. DiÄŸer çekirdekle arasında yarı yarıya fiyat artışı oldu. Ben de fiyatları yükseltim satışlar hızlı bir ÅŸekilde devam etti. Ben de kendi kendime böyle bir karar aldım, satmayacağım. Åžu ana kadar kendi çekirdeÄŸimizi satıyorduk. Bu zamana kadar sanki Çin çekirdeÄŸi mi vardı?" dedi.
VatandaÅŸların tepkisinin iyi olduÄŸunu belirten Ergün, "Bu zamana kadar siyah çekirdek almaya gelenlere anlatarak kendi çekirdeÄŸimizi almalarını saÄŸladım. Ä°ÅŸyerimize gelen kiÅŸileri ÅŸu ana kadar boÅŸ çevirmedik" dedi.
Ziraat Odası BaÅŸkanı Sezai Çelik ise esnafa teÅŸekkür ederek, "Biliyorsunuz bizim kendi çekirdeÄŸimiz var. Zamanla kalitesini ortaya koyunca biz patentini aldık. Bu konuyu tarım fuarında gündeme getirdik. Eski baÅŸbakan yardımcısı Hakan ÇavuÅŸoÄŸlu da konuya vakıf. Kendisi talimat verdi ama ÅŸu ana kadar her hangi yansıması olmadı. Çerezlik ay çekirdeÄŸimiz geçen sene 6 lira iken bu sene 4 lira düÅŸtü. Onun da alıcısını bulmakta zorlanıyoruz. Bu arkadaşımız milli bir duruÅŸ sergiledi. Gönül ister ki tüm esnaflarımız aynı uygulamayı yapsınlar, inanın Çin çekirdeÄŸi buraya nasıl girdiyse, girdiÄŸi gibi çıktığı da bir olur" dedi.(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER