Bursa

İnegöl’ün akil insanları, 'üniversite'yi tartıştı

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu toplandı. İnegöl’ün akil insanları ile birlikte İnegöl Üniversitesi ve kampusunun fiziki şartları masaya yatırılırken, toplantıda İnegöl’e üniversitenin şart olduğu ifade edildi.

İnegöl’ün akil insanları, 'üniversite'yi tartıştı
13-01-2017 21:11

UludaÄŸ Üniversitesi Ä°negöl YerleÅŸkesi Ä°stiÅŸare Kurulu toplantısı Ä°negöl Ä°ÅŸletme Fakültesi toplantı salonunda gerçekleÅŸtirildi. Üniversite ve kampusunun ÅŸartlarının iyileÅŸtirilerek öÄŸrenciler ile öÄŸretim elemanları ve öÄŸretim üyeleri için cazip hale getirilmesi gündemi geldi. Ä°negöl Ä°ÅŸletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ä°brahim S. Canbolat, “Daha önce olan Fakülte Ä°stiÅŸare Kurulu'nun adını deÄŸiÅŸtirip, Ä°negöl YerleÅŸkesi Ä°stiÅŸare Kurulu olarak bir araya geldik. Bugün Ä°negöl’ümüzün yerel yönetimi, üreticiler, ticaret alanında söz sahibi olan katılımcılarımız ve Meslek Yüksek Okulu'muzun müdürüyle beraber, mevcut eÄŸitim öÄŸretim kurumunun geldiÄŸi nokta ve istikbaline yönelik istiÅŸarelerde bulunacağız. Ä°TSO, 1. ve 2. OSB, belediye ve iÅŸadamlarının katkılarıyla aÅŸağı yukarı bin metrekare olan bu yer yapıldı, konferans salonu ve kütüphanemiz yapıldı. Geriye dönük tecrübelerimiz olduÄŸu için Ä°negöl’e üniversite kurulması gündemde. Bugün de kurul olarak hem o konu hem de genel anlamda istiÅŸarelerde bulunmak istiyoruz” dedi.

Canbolat konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: “Ä°negöl’de bir üniversite kurulmasıyla ilgili iyi niyetli gayretler var, fakat var olan dokuyu görelim, farkına varalım, Fakülte ve Meslek Yüksek Okul'un durumunu görüp üniversite talebinde bulunalım. Bunun baÅŸarı ÅŸansı daha yüksek olur. Ama bunları yok sayıp ‘üniversite kurmak istiyoruz’ diye yola çıkarsak, baÅŸarı ÅŸansı biraz daha düÅŸük olur. Mevcut yapı ile nasıl bir geri bildirim var, nasıl bir sosyo-kültürel ekonomik yapı söz konusu? ÖÄŸrenciler ne diyorlar? 28 yabancı öÄŸrencimiz var. Afrika, Orta Asya, Balkanlar'dan, Somali’den öÄŸrencimiz var. Bu öÄŸrencilerin bakışı nedir? Bunların Ä°negöl’e katkısı çok olacaktır. Bunların farkına varalım. Bir üniversite evrensellikle baÅŸlar. Ä°negöl’e üniversite kurmak güzel ama bunun altyapısında ne var onu ayrıntılı konuÅŸmamızda fayda var.”
Belediye BaÅŸkanı Alinur AktaÅŸ ise, “Burada ÅŸehrin dinamiklerini görüyoruz. Buradaki hâzirunun tamamının niyeti müstakil bir üniversite olması. Onun için de mevcudun iyileÅŸtirilmesi adına bir takım kararlar alınacak. Ä°lgili yerlere iletilmeye çalışılacak. Ä°negöl’e önemli deÄŸerler katacak çalışmalara bende katılmak istedim. Ä°nanıyorum ki burada alınacak kararlarla daha güzel iÅŸler yapılacak" diye konuÅŸtu.
BaÅŸkan AktaÅŸ’ın konuÅŸmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER