Gündem

İnsanlık dışı olaya tepki yağmıştı: Serbest bırakıldılar

Maltepe’de ağaçta bulunan kediyi kemerle düşürerek köpeklere parçalattığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

İnsanlık dışı olaya tepki yağmıştı: Serbest bırakıldılar
28-11-2019 18:01

Savcılık, 2 ÅŸüpheliye “tehlikeli olabilecek ÅŸekilde hayvanları serbest bırakma” suçundan 500’er lira adli para cezası verdi. Åžüphelilerden biri ifadesinde, arkadaşının sosyal medyada ünlü olmak için görüntü çektiÄŸini söyledi.
Maltepe sahilde aÄŸaçtan kemerle düÅŸürülen kedi, biri pitbull cinsi 2 köpeÄŸe parçalatılmıştı. VahÅŸet görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından 3 ÅŸüpheli gözaltına alınmıştı. YaÅŸları 18’den küçük olan ÅŸüpheliler S.D., S.U. ve M.A., Maltepe Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü Çocuk Büro AmirliÄŸi’ndeki iÅŸlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

“’Ä°NSTAGRAMA ATIP ÜNLÜ OLMAK Ä°STÄ°YORUM’ DEDÄ°”
Åžüpheli S.D. savcılık sorgusunda, “Biz daha önce S.U. ve 2 kiÅŸiyle birlikte pitbull köpek bulmuÅŸtuk. Olay günü M.A. ile birlikte bu köpekleri gezdiriyorduk. Biz kayalarda otururken köpekler kaçtı, tutamadık. Daha sonra köpeklerin saldırmak için bir kediye doÄŸru koÅŸtuklarını gördük. Kedi aÄŸaca çıktı. Bu arada ben köpeÄŸin tasmasıyla ile kedi kaçsın diye aÄŸaca doÄŸru vurdum. Ancak kedi ters tarafa atladı ve köpekler de kovalayıp kediyi parçaladı. PeÅŸine gitmeme raÄŸmen ayıramadım. Benim de bacağımı ısırdı. M.A. ise video çekimi yapıyordu. ‘Niye çekim yapıyorsun’ diye sorunca, ‘Ä°nstagrama atıp ünlü olmak istiyorum’ dedi. Ben köpeklerin ilk defa zıpladığını gördüÄŸüm için çekim yapmak istedim. Köpeklerin kediyi parçalayacağını bilmiyordum” dedi.

“HERHANGÄ° BÄ°R SUÇ Ä°ÅžLEMEDÄ°M”
Åžüpheli M.A. ise olay günü S.D. ile köpekleri dolaÅŸtırmaya çıktıklarını söyleyerek, “Köpekler bir anda sokak kedisine doÄŸru koÅŸunca kedi de aÄŸaca çıkmış. Ben bu anı görmedim. S.D. ‘köpekleri tut’ diye bağırdı, ben de köpekleri tutmak için koÅŸtum. Köpekler bize doÄŸru saldırdı hatta S.D.’nin bacağını ısırdılar. Sonra köpeklerim aÄŸaca doÄŸru zıpladığını gördüm. Bu durumu görünce video çekimi yaptım. S.D. kediyi kurtarmak için köpeklerden birinin tasmasını aÄŸaca doÄŸru salladı. Kedi de yanlış yere zıplayıp yere düÅŸtü. Köpekler de kediyi parçaladı. Sonra ben bağırdım ve kurtarmaya çalıştım. Ancak fazla köpek dolaÅŸtırmadığım için ve köpeÄŸi fazla tanımadığım için çok yaklaÅŸamadım. Herhangi bir suç iÅŸlemedim. Olay sırasında S.U. orada yoktu, çalışıyordu” diye konuÅŸtu.

"OLAYDAN HABERÄ°M YOKTU"
Åžüphelilerden S.U. ise “Biz yaklaşık 2 hafta önce arkadaşım S.D. ile bir pitbull cinsi köpek bulduk. Baraka gibi bir yerde besliyorduk. Ben kedinin parçalatılması olayında orada deÄŸildim, çalışıyordum. Olaydan haberim yoktu. Olayı akÅŸam internette gördüm. Herhangi bir suç iÅŸlemedim” dedi.
Savcılık sorguları tamamlanan 3 ÅŸüpheli serbest bırakıldı. Savcılık, ÅŸüphelilerden S.D. ve M.A. hakkında “tehlikeli olabilecek ÅŸekilde hayvanları serbest bırakma” suçundan 500’er lira adli para cezası verdi. Åžüpheli S.U. hakkında ise olay yerinde bulunmadığı gerekçesiyle herhangi bir iÅŸlem yapılmadı.
(Gamze Erdemir/Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER