Bursa

"İş kazası mağdurlarını görmezden geldiler"

Meclis Genel Kurulu’nda bu haftaki görüşmelerde geçirilen 65 yaş aylıkları, zorunlu trafik sigortası, Kanal İstanbul ve Afet Yasası gibi düzenlemeleri içeren Torba Kanunla sendikalara, şehit ailelerine ve gazilere ayni ve nakdi yardım yapılabilmesinin de yolu açıldı.

17-04-2016 13:48

Söz konusu madde kapsamına iş kazası ve meslek hastalığı mağdurlarının da alınması için uğraş veren CHP’nin önerisi ise hükümet kanadından söz verilmesine karşın tekrar müzakere edilmedi. Konunun bizzat takipçisi olan Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, sosyal paylaşım sitesinden isyan etti: “Vicdanlı bir önerge, TBMM genel kurulda birlikte önerge verelim, maddeye ekleyelim, dediler. Sözlerini tutmadılar. Vicdansızlar!”

MADDEYE EKLEYELİM, DEDİLER

İki gün boyunca konuyla ilgili görüşmeler yaptığını belirten Dr. İrgil, yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Komisyonda, sendikaların ana öznesi ‘işçi’, dedik. Bu nedenle yasanın aynı maddesine bir fıkra ekleyerek, iş kazası ve meslek hastalığı mağdurlarına da üyesi oldukları sendikaların yardım yapabilmesi yolunu açalım, dedik. 

‘Doğru. Vicdanlı bir önerge, TBMM genel kurulda birlikte önerge verelim, maddeye ekleyelim’ dediler.

İki gün boyunca TBMM’de Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı ve Grup Başkan Vekilleri ile görüşüldü ve ‘Tamam, ama sendikaları da ikna et, hemen yasalaştıralım’ dediler.

Tüm sendika başkanları ile tek tek görüştüm. Memur-Sen hariç tüm sendikalar yardımı kabul etti. Fakat verilen bütün sözlere ve koşulların sağlanmış olmasına karşın, ‘iş cinayetlerine kurban edilen ve meslek hastası mağdurlarına yardım’ yasaya eklenmedi.”

İZAN DİLİYORUM

Sendikaların, son günlerin hamaset malzemesi olan şehit ailelerine yardım yapabilecekken, asıl öznesi olan ve aidatları ile yaşadığı işçilere, iş kazası kurbanlarının mağdur ailelerine yardımda bulunma yolunun açılmadığını söyleyen Dr. İrgil, şöyle devam etti:

“Ne diyeyim? Sözünü tutmayan herkesi kınıyorum. Konu hamaset olunca kağıttan aslan kesilen ama konu işçi olunca kediye dönenleri de işçilere havale ediyorum. Tüm ülkeye vicdan ve izan diliyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER