Gündem

İşletmeler İçin Güvenli Kurumsal E-posta

E-posta yoluyla iletilen hassas veya gizli bilgileri korumak için işletmelerin güvenli bir e-posta servisi kullanması gerekir.

İşletmeler İçin Güvenli Kurumsal E-posta
31-08-2023 12:38
31-08-2023 12:41

E-posta yoluyla iletilen hassas veya gizli bilgileri korumak için işletmelerin güvenli bir e-posta servisi kullanması gerekir. Bu noktada güvenli kurumsal e-posta; yetkisiz erişime veya müdahaleye karşı korunan e-posta iletişimi sağlar.

 

E-posta’ları Güvenli Hale Getirme

 

E-posta’larınızı daha güvenli hale getirmenin birkaç yolu vardır. Bu yollar aşağıdakileri içerir:

 

1. Güvenli bir e-posta servis sağlayıcısı kullanın

 

Güvenli ve şifreli e-posta iletişimi sunan bir e-posta sağlayıcısı seçin. Bu noktada güvenilir, %100 yerli ve KVKK uyumlu bir kurumsal e-posta çözümü olan Uzman Posta gibi bir servis sağlayıcıyı deneyimleyebilirsiniz.

 

2. İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin

 

İki faktörlü kimlik doğrulama, e-posta hesabınıza erişmek için telefonunuza gönderilen veya bir güvenlik uygulaması tarafından oluşturulan bir kodu girmenizi gerektirerek ekstra bir güvenlik katmanı ekler.

 

3. Parola yöneticisi kullanın

 

E-posta’nız da dahil olmak üzere tüm hesaplarınız için güçlü ve benzersiz parolalar oluşturmak üzere bir parola yöneticisi kullanın.

 

4. Bağlantı ve eklere karşı dikkatli olun

 

Kötü amaçlı yazılım veya kimlik avı dolandırıcılığı içerebileceğinden, e-posta’lardaki bağlantılara tıklama veya ekleri indirme konusunda dikkatli olun.

 

5. Sanal özel ağ (VPN) kullanın

 

Bir VPN, internet trafiğinizi şifreleyerek internet bağlantınızın güvenliğini sağlamaya ve e-posta iletişiminiz dahil çevrimiçi etkinliğinizi korumaya yardımcı olabilir.

 

Bu en iyi uygulamaları takip ederek, e-posta’larınızın güvende olmasını sağlamaya ve e-posta yoluyla iletilen hassas veya gizli bilgileri korumaya yardımcı olabilirsiniz.

 

Güvenli Kurumsal E-posta Nasıl Çalışır?

 

Güvenli kurumsal e-posta, e-posta yoluyla iletilen bilgilerin gizliliğini ve bütünlüğünü korumak için şifreleme kullanarak çalışır. Şifreleme, düz metni (okunabilir) gizli bir anahtar veya parola kullanarak şifreli metne (okunamayan) dönüştürme işlemidir.

 

Güvenli e-posta iletişimi sağlamak için uygulanabilecek birkaç yol vardır. Bunlar aşağıdakileri içerir:

 

Transport Layer Security (TLS): TLS, gönderenin ve alıcının e-posta sunucuları arasında iletilen e-posta iletişimini şifreleyen bir protokoldür.

 

Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions (S/MIME): S/MIME, e-posta’ların ve eklerin güvenli bir şekilde değiş tokuşu için bir standarttır. E-posta’ları şifrelemek ve dijital olarak imzalamak için ortak anahtar şifrelemesini kullanır.

 

OpenPGP: OpenPGP, e-posta’ları şifrelemek ve imzalamak için bir standarttır. E-posta iletişimini güvenli hale getirmek için simetrik ve açık anahtarlı şifrelemenin bir kombinasyonunu kullanır.

 

Uçtan uca şifreleme: Bu tür şifreleme, e-posta’nın aktarım sırasında ve depolanırken şifrelenmesini sağlar. E-posta’nın şifresini çözmek için hem gönderenin hem de alıcının gerekli şifreleme anahtarlarına sahip olmasını gerektirir.

 

Güvenli kurumsal e-posta, bu şifreleme yöntemlerinden birini kullanarak, e-posta yoluyla iletilen bilgilerin gizliliğini ve bütünlüğünü korumaya yardımcı olur.

 

Neden Güvenli Bir Kurumsal E-posta Hizmeti Kullanmalısınız?

 

Güvenli bir kurumsal e-posta hizmeti kullanmak, işletmenize aşağıdaki gibi birçok avantaj sağlar:

 

1. Hassas bilgileri koruma

 

Mali veya kişisel veriler gibi hassas veya gizli bilgileri e-posta yoluyla gönderiyorsanız, bu bilgilerin yetkisiz taraflarca ele geçirilmesini veya bunlara erişilmesini önlemek için güvenli bir e-posta hizmeti kullanmanız önemlidir.

 

2. Kimlik avı saldırılarına karşı koruma

 

Kimlik avı saldırıları, hassas bilgileri ifşa etmeniz veya kötü amaçlı yazılım indirmeniz için sizi kandırmak üzere tasarlanmış sahte e-posta’lardır. Güvenli bir kurumsal e-posta hizmeti, gönderenin kimliğini doğrulayarak ve şüpheli bağlantıları veya ekleri kontrol ederek bu tür saldırılara karşı korunmanıza yardımcı olabilir.

 

3. Uyumluluk gereksinimlerini karşılama

 

İşletmeniz HIPAA veya KVKK gibi düzenleyici gereksinimlere tabiyse, bu gereksinimleri karşılamak için güvenli bir e-posta hizmeti kullanmanız gerekebilir.

 

4. Veri ihlallerine karşı koruma

 

Güvenli bir kurumsal e-posta hizmeti, e-posta iletişiminizi şifreleyerek ve güvenli bir yerde saklayarak veri ihlallerine karşı korunmanıza yardımcı olabilir.

 

Güvenli bir kurumsal e-posta hizmeti kullanarak, e-posta iletişiminizin ve içerdiği hassas bilgilerin gizliliğini ve bütünlüğünü korumaya yardımcı olabilirsiniz.

 

Güvenli Bir Kurumsal E-posta Hizmetinde Aranacak Özellikler

 

Güvenli bir e-posta hizmeti seçerken dikkat etmeniz gereken bazı özellikler aşağıdakileri içerir:

 

1. Şifreleme

 

Uçtan uca şifreleme sunan bir hizmet arayın. Bu, e-posta’larınızın aktarım sırasında ve depolanırken şifreleneceği anlamına gelir.

 

2. İki faktörlü kimlik doğrulama

 

Ekstra bir güvenlik katmanı sağlayan iki faktörlü kimlik doğrulama, e-posta hesabınıza erişmek için telefonunuza gönderilen veya bir güvenlik uygulaması tarafından oluşturulan bir kodu girmenizi gerektirir. Bu yüzden 2 faktörlü kimlik doğrulama sunan bir servis sağlayıcı arayın.

 

3. Spam ve virüs koruma

 

Spam e-posta’lara ve e-posta yoluyla bulaşabilecek virüslere karşı koruma sunan bir hizmet arayın.

 

4. Güvenlik denetimleri

 

Sistem ve uygulamalarının güncel ve etkili olduğundan emin olmak için düzenli güvenlik denetimlerinden geçen bir hizmet seçin.

 

5. Gizlilik

 

Güçlü bir gizlilik politikası olan ve verilerinizi takip etmeyen veya satmayan bir hizmet arayın.

 

6. Destek

 

Hesabınızla ilgili herhangi bir sorunuz veya sorununuz olması durumunda güvenilir müşteri desteği sunan bir hizmet seçin.

 

Bu özellikleri göz önünde bulundurarak, güvenli kurumsal e-posta hizmetinizin iletişiminizi ve verilerinizi korumada güvenilir ve etkili olmasını sağlamaya yardımcı olabilirsiniz.

 

İşletmeler İçin Güvenli Kurumsal E-posta: Uzman Posta

 

Güvenli bir kurumsal e-posta’nın nasıl olması gerektiği ile ilgili tüm detayları yukarıda sizinle paylaştık. Siz de e-posta’larınızı siber saldırılara karşı korunmak ya da daha çok güvenlik önlemi almak istiyorsanız, milyonlarca e-posta hesabının güvendiği Uzman Posta’ya gelebilir, 45 günlük ücretsiz deneme sürümümüzü deneyimleyerek, tam 45 gün boyunca Uzman Posta’nın kesintisiz e-posta servisini deneyimleyebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER