YaÅŸam

İşsiz gence çekilişle 500 bin TL’lik otomobil çıktı

Bir dondurma firmasının çekilişle Türkiye genelinde iki kişiye verdiği lüks arabaların biri Ordu’nun Ünye ilçesindeki işsiz gence çıktı.

İşsiz gence çekilişle 500 bin TL’lik otomobil çıktı
20-09-2017 22:35

DeÄŸeri 500 bin TL’den fazla olan Porsche Cayman çekiliÅŸini kazanan üniversite mezunu olan Ünyeli Engin YiÄŸenoÄŸlu, dondurma çubuklarındaki ÅŸifreyi bilgisayar aracılığıyla firmanın resmi sayfasına yüklediÄŸini ve 3 yıldır bu yöntemle dondurmada ÅŸans aradığını belirtti.

Arabanın kendisine çıktığını öÄŸrendikten sonra gerekli belgeleri topladıklarını ifade eden YiÄŸenoÄŸlu, "Babamın yanında kardeÅŸlerimizle birlikte çalışıyorum, bisiklet tamiri yapıyoruz. ÇekiliÅŸi öÄŸrendikten sonra istenilen belgeleri topladık, posta yoluyla ÅŸu anda yerine ulaÅŸtı. Dondurma firmasından ÅŸu an haber gelmesini bekliyoruz, ona göre gideceÄŸiz" dedi.

Arabanın yüzde 10’luk deÄŸerinin kendilerinin karşılaması gerektiÄŸini ve bunu karşılayacak durumları olmadığı için kredi çekeceklerini de ifade eden YiÄŸenoÄŸlu, “Araba kazandığımı aÄŸabeyim aracılığı ile öÄŸrendim. O anda biraz soÄŸukkanlı oldum, sonradan sevince döndü. Yaklaşık 3 yıldır dondurma firmalarından dondurma alıyorduk ve 3 yıl boyunca o çubuklardan çıkan ÅŸifreyi bilgisayar ortamından yolluyorduk. Arabanın yüzde 10’luk vergisini karşılayacak imkanımız yok. Banka aracılığıyla kredi alıp karşılayacağız. Arabayı aldığımızda hakkını, bedelini verirlerse satmayı düÅŸünüyoruz. Bedelini vermezlerse biz kullanacağız" diye konuÅŸtu.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER