Spor

İstanbul Maratonu için İnegöl'de kayıtlar başladı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 12 Kasım 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 39. Vodafone İstanbul Maratonu’na katılmak için İnegöl Belediyesi olarak bu yıl da organizasyon yapılacağını belirtti.

İstanbul Maratonu için İnegöl'de kayıtlar başladı
12-10-2017 21:12

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ve Spor A.Åž. tarafından organize edilen, dünyada iki kıta arasında koÅŸulan tek maraton olma özelliÄŸine sahip ve IAFF'ın altın kategorisinde yer alan Vodafone 39. Ä°stanbul Maratonu için Ä°negöl Belediyesi de kayıt almaya baÅŸladı.

HERKES Ä°ÇÄ°N SPOR
39. Vodafone Ä°stanbul Maratonu için kayıtların baÅŸladığını belirten Ä°negöl Belediye BaÅŸkanı Alinur AktaÅŸ; “SaÄŸlığımız, hayatımızın öncelik taşıyan en önemli öÄŸesi. Maalesef modern yaÅŸamın yoÄŸun ve yorucu seyri sonucunda, saÄŸlığımıza gereken önemi veremiyoruz. SaÄŸlıklı bir yaÅŸam için, günlük yaÅŸamımızda yer verebileceÄŸimiz çok basit uygulamalar var. YürüyüÅŸ yapmak bunların başında gelmekte. Biz de Ä°negöl Belediyesi olarak sporu mümkün olduÄŸu kadar çok sayıda vatandaşımıza ulaÅŸtırma noktasında bir dizi etkinlik ve faaliyetler düzenliyoruz. BilindiÄŸi üzere her yıl Ä°negöl Belediyesi olarak düzenlediÄŸimiz organizasyonla maraton etkinliÄŸine katılarak bu platformda da Ä°negöl’ümüzü temsil ediyoruz. Dünya'da iki kıta arasında koÅŸulan tek maraton olma özelliÄŸine sahip böylesi bir organizasyon içerisinde olmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor ” dedi.

MARATON 12 KASIM PAZAR GÜNÜ
Yüz bini aÅŸkın sporseverin iki kıtayı dostluk ve centilmenlik duygusuyla birleÅŸtirmesi Ä°stanbul Maratonu'nu dünyanın en ilgi çekici maratonu haline getirmektedir diyen AktaÅŸ, “Ä°stanbul Maratonu, yürüyüÅŸ yapma ve koÅŸma imkânı ile spora özendirme açısından önemli bir ulusal etkinliÄŸimiz. Bizde Ä°negöl Belediyesi olarak yıllardır süre gelen geleneÄŸimizi devam ettirip bu yılda bu organizasyonda yerimizi alıyoruz. 39. Vodafone Ä°stanbul Maratonu 12 Kasım Pazar günü koÅŸulacak. Organizasyon kapsamında; maraton dediÄŸimiz 42 kilometre koÅŸusu, 15 kilometre koÅŸusu ve 10 kilometre koÅŸusu ile herkese açık halk koÅŸusu düzenlenmektedir. Halk koÅŸusu ‘Kahramanlar KoÅŸusu’ adı altında yapılacaktır ” ifadelerini kullandı.

KONTENJAN 125 KİŞİ
Ä°negöl Belediyesi olarak özellikle herkese açık olan ücretsiz Halk KoÅŸusu için kayıtları alacaklarını vurgulayan AktaÅŸ; “Halk koÅŸusu için alt yaÅŸ sınırı bulunmamaktadır, zamanlama ve sıralama yapılmayan bu koÅŸuya katılım herkese açıktır. Ä°negöl Belediyesi olarak Ä°stanbul Maratonuna katılmak isteyen ilçe halkımıza, gidiÅŸ geliÅŸ olmak üzere ulaşım ve katılımcılar için kumanya saÄŸlıyoruz. Ayrıca her katılımcıya Ä°stanbul KoÅŸusunun bir anısı olarak Ä°negöl Belediyesi tiÅŸörtü hediye edeceÄŸiz. Bastırılan bu tiÅŸörtlerle katılımcıların, Ä°negöl'ü böylesi bir maratonunda temsil etmelerini saÄŸlanmış olacağız. Kontenjanımız 125 kiÅŸi ile sınırlıdır. Bu sınırlı kontenjana sahip Avrasya Maratonu Halk KoÅŸusuna katılmak isteyen vatandaÅŸlarımızın Kültürpark içinde bulunan Belediye Spor Salonuna kimlik fotokopileriyle birlikte müracaat etmeleri gerektiÄŸini belirtir, sporu hayatımızın vazgeçilmez bir parçası yapmak temennisiyle hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER