Spor

İstanbul'da zafer Ali Kaya'nın

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu, elit atletler kategorisi erkeklerde milli sporcu Ali Kaya kazandı. Kadınlarda ise Kenyalı Violah Jepchumba birinci oldu.

İstanbul'da zafer Ali Kaya'nın
24-04-2016 20:48
İstanbul bu sabah maraton heyecanına sahne oldu. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Yenikapı'da başlayıp, Eyüp istikametinden dönüşle yine Yenikapı'da son bulan tarihi yarımadadaki 21 kilometreden oluşan parkurda koşuldu. Organizasyonda elit kategoride 10 ülkeden 40'ı erkek 19'u kadın olmak üzere 59 atlet yarıştı. Türkiye'yi bu kategoride 16 erkek ile 8 kadın atlet temsil etti.
 
Geçen yılki derece tekrarlandı
Yarış sonunda Kenya asıllı Avrupa şampiyonu milli atlet Ali Kaya, 1.00.13'lük derecesiyle birinciliği kazandı. Eritre'den Zersenay Tadese, 1.00.28'lik derecesiyle ikinci, Kenya'dan Leonard Kipkoech Langat ise 1.00.37'yle üçüncü sırada yer aldı. 
Ali Kaya ayrıca, birinci bitirdiği yarışta İstanbul parkurunun en iyi derecesini tekrarladı. Geçen yılki yarışta Kenyalı sporcu Evans Kiplagat da aynı dereceyi almıştı. 

 
Afrikalı damgası
Kadınlarda ise Kenyalı atlet Violah Jepchumba 1.08.16'yla birinci oldu. Afrikalıların damga vurduğu koşuda, ikinciliği 1.09.37'yle Etiyopyalı Meskeram Assefa, üçüncülüğü 1.09.47'yle vatandaşı Amane Gobena Gemeda elde etti.
Organizasyonda ayrıca 10,5 kilometrelik çeyrek maraton, 21,5 kilometreden oluşan bayrak yarışı ve şirketlerin kendi koşu takımlarıyla yer aldıkları "Business Maraton" yarışları da düzenlendi.
 

 
Dağıtılan ödüller
Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda erkek ve kadınlarda birinci olan atletler, 10'ar bin, ikinciler 5'er bin, üçüncüler de 3'er bin dolar ödül alacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER