AsayiÅŸ

İstanbul’da dev dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı

İstanbul’da kendilerini polis, savcı gibi tanıtarak terör örgütüyle bağlantılarının olduğunu söyleyip vatandaşlardan 10 milyon liralık vurgun yapan 20 dolandırıcı polis operasyonuyla yakalandı.

İstanbul’da dev dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı
09-05-2019 02:33

Ä°stanbul’da telefonla arayan kiÅŸiler tarafından dolandırıldığını söyleyen maÄŸdurların ihbarı Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü ekiplerini harekete geçirdi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro AmirliÄŸi ekipleri tarafından 4 aylık süren telefon ve fiziki takip yapıldı. Yapılan çalışmaların ardından ÅŸüphelilerin organize bir ÅŸekilde çalıştıklarını tespit edildi.

’TERÖR ÖRGÜTÜ HESABINIZI ELÄ°NE GEÇÄ°RDÄ°’ DÄ°YEREK DOLANDIRDILAR
Ekiplerin radarına takılan ÅŸüphelilerin rast gelen aradıkları kiÅŸilere kendilerine polis ve savcı gibi tanıtıp, sözde terör örgütünün banka hesaplarını ele geçirdiÄŸini ve isimleri adına hat çıkarıp kullandığı yönünde sözlerle ikna ederek vatandaÅŸları dolandırdıkları tespit edildi. Ekiplerin çalışmaları neticesinde dolandırıcıların bilgisayar programları kullanarak vatandaÅŸları 155 polis imdat telefonundan arıyormuÅŸ gibi gösterdikleri ve kendilerine inanan vatandaÅŸların geri vereceklerini söyleyerek bankadaki paralarını çektirip park gibi tenha yerlere getirmesini istekleri belirlendi. MaÄŸdur olan insanların büyük bölümü yaÅŸlı insanlardan oluÅŸurken, vatandaÅŸların ziynet eÅŸyalarını poÅŸete koyarak kendi elleriyle teslim ettikleri o anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

18 MAÄžDURDAN 4 AYDA 10 MÄ°LYON LÄ°RA DOLANDIRDILAR
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro AmirliÄŸi ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde ÅŸüphelilerin toplam 18 maÄŸdurdan yaklaşık 10 milyon liralık dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Polisin telefon dinlemeleri sırasında ÅŸüphelilerin, dinlemeye takılan 9 ÅŸüpheli 4 milyon liralık vurgun yapacağı sırada belirlenerek kıskıvrak yakalandı. Mahkeme çıkarılan 9 kiÅŸi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOLANDIRICILAR 3 Ä°LDE DÜZENLENEN OPERASYONLA ELE GEÇÄ°RÄ°LDÄ°
Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından gerekli delillerin toplanmasıyla birlikte ÅŸüphelilere yönelik Ä°stanbul, Åžanlıurfa ve Kocaeli’nde operasyon yapıldı. Operasyonlarda çete lideri Burak D. (30) ile Mikail A. (43) aralarında bulunduÄŸu 11 kiÅŸi gözaltına alındı. Åžüphelilerin adreslerinde yapılan baskınlarda telefon aramalarında kullanılan 2 bilgisayar, 2 adet post makinesi, 15 adet cep telefonu ve çok sayıda sim kart ele geçirildi.

DOLANDIRICILARIN 17’SÄ° TUTUKLANDI
Polis ekiplerinin yaptıkları operasyonlarla gözaltına alınan 20 kiÅŸi emniyette yapılan iÅŸlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Aralarında iki çete liderinin bulunduÄŸu 8 kiÅŸi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 ÅŸüpheli ise adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı. Daha önce ara operasyonlarda gözaltına alınan 9 ÅŸüphelinin tutuklanmasıyla birlikte, tutuklu sayısı 17’ye yükseldi.
(DoÄŸan Can Cesur /Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER