Bursa

İstihdam garantili ilk mikro mekanik bölümü Bursa’da açılıyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, ilçe milli eğitim ve meslek lisesi müdürleriyle bir araya geldi. Bu yıl 150. kuruluş yılını kutlayan Tophane Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıda meslekî eğitimin 2023 vizyonu ile Türkiye’de bir ilk olarak Bursa’da açılacak mikro mekanik alanının değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş da yer aldı.

İstihdam garantili ilk mikro mekanik bölümü Bursa’da açılıyor
18-12-2018 21:10

Ä°leri teknolojinin temelini oluÅŸturan mikro mekanik alanında, istihdam garantili mesleki eÄŸitime ilk olarak Bursa’da baÅŸlanacağını belirten Sabahattin Dülger, “Sektörün ihtiyaç ve talepleri doÄŸrultusunda, otomotiv, endüstri, biyo teknoloji, uzay-havacılık ve saatçilik sektörü gibi birçok alanda kullanılan ve ileri teknolojinin temelini oluÅŸturan mikro mekanik alanında, istihdam garantili meslekî eÄŸitim verilecek. Bakanımız Ziya Selçuk’a, vekilimiz Osman Mesten’e ve Türkiye Saatçi Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi BaÅŸkanı Hayrettin Akpınar’a katkılarından dolayı teÅŸekkür ediyorum” dedi.
Mesleki eÄŸitimin 2023 vizyonu ile Türkiye’de bir ilk olarak Bursa’da açılacak mikro mekanik alanının deÄŸerlendirmesinin yapıldığı toplantıda meslekî eÄŸitimde öÄŸrenci devamsızlıkları da masaya yatırıldı. ÖÄŸrenci devamsızlıklarının azaltılması ve baÅŸarının artırılması konusunda yapılacak çalışmalar görüÅŸüldü.
Toplantının ardından Sabahattin Dülger ve beraberindekiler Tophane Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinin eÄŸitim atölyelerini gezdi.(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER