Bursa

İYİ Partili Erdal Ay milletvekili aday adaylığını açıkladı

 Erdal Ay, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamayla İYİ Parti Bursa Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

İYİ Partili Erdal Ay milletvekili aday adaylığını açıkladı
26-03-2023 02:34
26-03-2023 04:35
BURSA

Toplantıya İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, GİK üyesi Hasan Toktaş, geçmiş dönem il başkanı Selçuk Türkoğlu, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. Kendisini bildi bileli aktif olarak Türk siyasetiyle ilgili olduğunu belirten Erdal Ay sözlerini şöyle sürdürdü:

“30 yıldır Bursa aşığı bir insan olarak bu kentte yaşamaktayım ailemle birlikte. Değerli dostlarım, 2018 Genel seçimlerinde de bendeniz milletvekili aday adayıydım. Akabinde kısa kesintiler haricinde yaklaşık 5 yıldır il başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Sizlerle birlikte omuz omuza çalıştık, koşturduk ve bugünümüze geldik. Derdimiz vatandı derdimiz milletti. Ülkemizin her alanda geriye gidişini tersine çevirmekti derdimiz. Nitekim öyle de oldu. Bizim büyükşehir belediyemiz olmamasına rağmen 11 Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti desteğiyle Millet İttifakı yönetimine geçmiştir. Değerli dostlar ne yaparlarsa yapsınlar ne ederlerse etsinler, mayısta gidecekler. Çünkü aziz milletimizin fakirliğini arttıran, milletin parasıyla ve devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim yapan mevcut bakanları, milletvekilliği yapıp dokunulmazlığı kazandırmaya çalışan bir hükümete tahammülü kalmamıştır” dedi.

BURSA HAK ETTİĞİ DESTEĞİ ALAMIYOR

Bursa’nın merkezi idareden hak ettiği desteği alamadığını belirten Erdal Ay “Bursa’mız tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle üreten ve devlete 10. sırada vergi veren bir kent olmasına rağmen verdiğinin yarısı kadar bile devlet iştiraklerinden destek alamamaktadır. Değerli dostlar, Bursa sahipsiz, Bursa kader, biz bu sahipsizliği 14 Mayıs’ta bunları göndererek, akabinde belediyeleri kazanarak bizler İYİ Partililer değiştireceğiz bu kaderi” dedi. Erdal Ay “Değerli dava arkadaşlarım, masa süreci kriz değil bence normalleşmeyle bitmiştir. Çünkü Türk siyaseti son 20 yılda müzakereyi unuttu. Biz bu kültürü siyasete yeniden kazandırdık. Genel seçimlerde büyük bir farkla kazanacağımıza inancım tamdır. Tabii ki müzakereler sancılı olacaktır. Ama önemli olan bu müzakereler sonucunda ne kazandığımızdır” dedi. Erdal Ay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu iktidardan kurtulma sırası gelmiştir. İstanbul’da küçük bir hastane yangınını söndürmek için bile Cumhurbaşkanı’ndan talimat bekleyen bir hükümet mekanizması ortaya çıkmıştır. Gaffar Okan’ı katleden zihniyetten medet umar hale gelmiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar Mayıs’ta gidecekler. Biz milletimize bu seçimi mutlaka kazanacağımıza söz verdik” AK Parti’nin kendisinden önceki dönemleri eski Türkiye olarak adlandırıldığını savunan Erdal Ay, “Eski Türkiye’yi mumla arar hale geldik” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER