Dünya

Japonya karıştı!

Japonya eski Başbakanı Shinzo Abe ülkenin batısındaki Nara kentinde konuşma yaptığı sırada bir saldırgan tarafından sırtından vuruldu. Saldırının ardından kalp krizi geçiren Abe'ye ilk müdahale olay yerinde yapılırken, eski başbakan helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Japonya karıştı!
08-07-2022 11:54

Japonya, eski Başbakan Shinzo Abe'ye düzenlenen suikastla karıştı. Ülkenin batısındaki Nara kentinde bir konuşma yaptığı sırada sırtından vurulan Abe, saldırının ardından kalp krizi geçirdi.

SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Eski başbakana ilk müdahale olay yerinde yapılırken, helikopterle hastaneye kaldırılan Abe'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

"BÖYLE BARBARCA BİR EYLEME MÜSAMAHA EDİLEMEZ"

Suikastı gerçekleştiren 42 yaşındaki saldırgan gözaltına alınırken, kabine sekreteri Hirokazu Matsuno gazetecilere verdiği demeçte "Nedeni ne olursa olsun, böyle bir barbarca eyleme asla müsamaha edilemez ve bunu şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

SALDIRI ANI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Shinzo Abe'nin konuşma yaptığı esnada vurulduğu anın görüntüleri de ortaya çıktı. İnternete düşen videolarda Abe'nin kalabalık bir gruba seslendiği sırada arkadan yaklaşan bir saldırgan tarafından pompalı tüfekle sırtından vurulduğu anlar yer alıyor. Konuşmayı canlı yayında veren Japon televizyon kanallarının saldırı sonrası yayını kestikleri ve akabinde Abe'nin vurulduğu noktada ilk müdahalesine başlandığı görülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER